ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώος τελικά 30χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και απαγωγή - Αναξιόπιστη η εκδοχή της παραπονούμενης

Αθώος τελικά 30χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και απαγωγή - Αναξιόπιστη η εκδοχή της παραπονούμενης

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, εξέδωσε σήμερα αθωωτική απόφαση σε υπόθεση που ο κατηγορούμενος, αντιμετώπιζε κατηγορία για βιασμό και απαγωγή γυναίκας. Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παραπονούμενη είναι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα με πολυσέλιδη απόφαση του σήμερα Παρασκευή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου αποτελούμενο από τους δικαστές Δημήτριο Κίτσιο πρόεδρο, Μάρω Παπαδήμα και Ειρήνη Δημητρίου πάρεδρους, αθώωσε 30χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και απαγωγή.

Τα αδικήματα κατ' ισχυρισμό της παραπονούμενης διαπράχθηκαν το 2019 στην Πάφο, στο σπίτι του κατηγορουμένου. Το Κακουργιοδικείο με λεπτομερή ανασκόπηση της μαρτυρίας ενός μάρτυρα κατηγορίας φίλου της παραπονούμενης, της ίδιας της παραπονούμενης αλλά και του κατηγορούμενου ο οποίος κατέθεσε ενόρκως, κατέληξε σε ευρήματα αναξιοπιστίας της εκδοχής της παραπονούμενης και αξιοπιστίας της εκδοχής του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως η παραπονουμενη απέκρυψε σοβαρά στοιχεία στις καταθέσεις της στην Αστυνομία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε το Δικαστήριο, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης της, υπήρξε παγίδευση του κατηγορουμένου από την παραπονούμενη με σκοτεινό το ρόλο του φίλου της ο οποίος δεν δίστασε να κατασκευάσει μαρτυρία ακόμα και κατά την ακροαματική διαδικασία κατά την αντεξέταση του από τη συνήγορο του κατηγορουμένου προκειμένου να γίνει πιστευτός στο Δικαστήριο.

Παραπονούμενη και μάρτυρας κατηγορίας, χειρίστηκαν το θέμα σε συνεννόηση για να αποσπάσουν χρήματα από τον κατηγορούμενο, κατέληξε το Κακουργιοδικείο.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου δεν δίστασε να ψέξει στην απόφαση του και τη στάση των ανακριτικών αρχών να μην διερευνήσουν, ενώ είχαν την δυνατότητα, ισχυρισμούς του κατηγορουμένου που έδωσε από την αρχή κατά την ανακριτική του κατάθεση στην Αστυνομία.

Την υπόθεση για το Γενικό Εισαγγελέα παρουσίασε ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χ'Κύρου ενώ τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε η ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου.

Συνέπεια των ευρημάτων του το Κακουργιοδικείο απέρριψε και τις δύο κατηγορίες βιασμού και απαγωγής εναντίον του κατηγορουμένου και αθώωσε τον κατηγορούμενο. H δίκη ξεκίνησε το 2019 αλλά διακόπηκε για να αρχίσει εκ νέου όταν άλλαξε η σύνθεση του Δικαστηρίου εξ αιτίας παραίτησης ενός εκ των μελών της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top