ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Επίσκεψη σε Κυπριακές επιχειρήσεις στην επαρχία Λάρνακας

 Ν. Χριστοδουλίδης: Επίσκεψη σε Κυπριακές επιχειρήσεις στην επαρχία Λάρνακας

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του, επισκέφθηκε σήμερα κυπριακές επιχειρήσεις στην κοινότητα Αλεθρικό και στις βιομηχανικές περιοχές Αραδίππου και Λάρνακας όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και διευθυντικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το ελαιοτριβείο Καραγιώργη στο Αλεθρικό, το τυροκομείο Αλάμπρα, το εργοστάσιο συσκευασίας και διανομής εισαγόμενων κατεψυγμένων τροφίμων EMA FOODS, το εργοστάσιο παραγωγής αλατιού Sailor και το εργοστάσιο παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων ΑΜΑΛΙΑ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους εργαζόμενους και τα διευθυντικά στελέχη, τόσο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και για τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στη σημασία των κυπριακών επιχειρήσεων στην οικονομία και σημείωσε την ανάγκη στήριξής τους προς την κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους, ειδικότερα σε σχέση με τις προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα των εξαγωγών.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ) και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας (ΕΤΑΛ), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης της Λάρνακας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, γνωρίζει καλά ότι οι Λαρνακείς νιώθουν ότι η πόλη τους είναι ο «φτωχός συγγενής». Τα τελευταία χρόνια, μέσα από την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, έγιναν σημαντικά βήματα με αποτέλεσμα να υπάρξει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, χωρίς την ίδια στιγμή να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της πόλης. Σημείωσε, ανάμεσα σε αλλά, πως υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για την πόλη και επαρχία μέσα και από την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων σε συγκεκριμένους τομείς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις προοπτικές για την πόλη και επαρχία σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα επόμενα χρόνια ανήκουν στη Λάρνακα».
Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την ακρίβεια, το μεταναστευτικό, εργασιακά θέματα, το στεγαστικό και άλλα.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top