ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άφησαν στην ίδια τάξη μαθητή με ΔΕΠΥ – «Στήνει στον τοίχο» το Υπ. Παιδείας η μητέρα

Άφησαν στην ίδια τάξη μαθητή με ΔΕΠΥ – «Στήνει στον τοίχο» το Υπ. Παιδείας η μητέρα

Νέα καταγγελία μητέρας μαθητή βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η κυρία Πόπη Ξάνθου, μητέρα μαθητή Λυκείου στη Λευκωσία, μιλώντας στον alpha στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», καταγγέλλει πως ο γιος της παρακάθησε σε ανεξέταση, χωρίς τις εύλογες αναπροσαρμογές που δικαιούται, λόγω του ότι ξεπέρασε τον αριθμό απουσιών.

«Ο γιος μου φοιτά σε Λύκειο της Λευκωσίας, έχει ΔΕΠΥ και δυσλεξία και ο καθηγητικός σύλλογος θεώρησε σωστό να τον παραπέμψει σε ανεξέταση για 8 περισσότερες απουσίες που είχε το χρόνο», είπε συγκεκριμένα.

«Μίλησα με τον βοηθό διευθυντή για πολλές ημικρανίες που είχε ο γιος μου και παρακολουθείται από νευρολόγο. Το τμήμα εκπαιδευτικής ψυχολογίας είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις για αυτά τα παιδιά και μετά από covid, όπως το να είναι πιο ελαστικοί σε αυτά τα θέματα αλλά το σχολείο θεώρησε σωστό να μου τον αφήσει ανεξεταστέο», συμπλήρωσε.

Η κυρία Ξάνθου σημείωσε πως το παιδί της έπρεπε να περάσει και τα πέντε μαθήματα σε τέσσερις μέρες με βαθμό 10, κάτι το οποίο ήταν ακόμη πιο δύσκολο για αυτόν, χωρίς τις ανάλογες προσαρμογές και χωρίς απλοποιημένο δοκίμιο το οποίο το δικαιούται.

«Η εξέταση είναι για όλο το χρόνο. Ένα παιδί που έχει τόσες μαθησιακές δυσκολίες και στον γραπτό λόγο και στον προφορικό, πως μπορεί να κάτσει 5 μαθήματα σε 4 μέρες για ολόκληρη την ύλη χωρίς τις ανάλογες προσαρμογές και χωρίς απλοποιημένο δοκίμιο που το δικαιούται;», τόνισε η μητέρα.

«Ο βοηθός διευθυντής μου είπε ότι θα έχει και προφορικό και δεν του έδωσαν αυτό το δικαίωμα. Δεν του δόθηκαν οι ανάλογες εύλογες διευκολύνσεις. Ολόκληρο το χρόνο δεν του δινόταν σχεδόν τίποτε», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά η κυρία Πόπη Ξάνθου, μητέρα του μαθητή, αναφέρει πως έκανε τις απαραίτητες ενέργειες στέλνοντας μάλιστα και επιστολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες, χωρίς όμως να λάβει απαντήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς.

«Από τον Ιούλιο έχω στείλει επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως καμία απάντηση. Έστειλα και στις επιτρόπους, την επίτροπο για το παιδί και στην επίτροπο διοικήσεως και προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων, που είναι η μόνη που ανταποκρίθηκε με επιστολή στον γενικό εισαγγελέα», εξήγησε.

Η κυρία Πόπη Ξάνθου καταλήγοντας, περιέγραψε τη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας μάλιστα πως όσο αφορά την πλευρά του σχολείου, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια, τονίζοντας ότι όλες οι ενημερώσεις είχαν γίνει προφορικά, ακόμη και το ότι το παιδί θα έμενε ανεξεταστέο.

«Το παιδί έχει δύο μέρες που πάει στο σχολείο και περιμένει μία απάντηση από τον Υπουργό μας. Πήγε χθες και σήμερα σχολείο και επιμένει να μπει στη τάξη του. Τη νύχτα δεν κοιμάται, σηκώνεται και βγαίνει έξω από το σπίτι, τι θέλει ο Υπουργός να τους βγάλουμε στους δρόμους;»

 «Μου είπαν ότι θα του προστεθούν βαθμοί για την ιδιαιτερότητα του αλλά τίποτα δεν έγινε. Όλες οι ενημερώσεις έγιναν προφορικά από το σχολείο. Καμία ενημέρωση δεν έγινε γραπτή. Για να μάθω ότι το παιδί μου παραμένει στάσιμο πήγα εγώ στο σχολείο για να το μάθω κανένας δεν με ενημέρωσε», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top