ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Έπεσε σε χαράδρα γυμνός και δεν ήξερε ούτε γιατί δεν φόραγε ρούχα ούτε πώς βρέθηκε εκεί

Βραζιλία: Έπεσε σε χαράδρα γυμνός και δεν ήξερε ούτε γιατί δεν φόραγε ρούχα ούτε πώς βρέθηκε εκεί

Κάτι πολύ παράξενο συνέβη την περασμένη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο καταφύγιο Mestre Alvaro στο Esperito Santo της Βραζιλίας με πρωταγωνιστή έναν νεαρό άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιευτεί.

Ο άνδρας βρέθηκε γυμνός και σφηνωμένος σε μία χαράδρα βάθους 91 μέτρων. Το παράξενο δεν είναι το ατύχημα αλλά το γεγονός ότι το θύμα δεν θυμόταν ούτε γιατί δεν φόραγε ρούχα, αλλά ούτε και πώς είχε βρεθεί εκεί!

Ένας περαστικός τον άκουσε να φωνάζει βοήθεια μέσα από μια στενή ρωγμή μεταξύ δύο βράχων και ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές. «Μια ομάδα στάλθηκε στο σημείο και βρήκαν αμέσως το θύμα, ήταν πολύ δύσκολο να τον προσεγγίσουν» είπε σύμφωνα με την New York Post ο ταγματάρχης Pablo Angely Marques της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας.

Ο κίνδυνος να πέσει ο άνδρας ακόμα πιο βαθιά ήταν ορατός, οπότε οι κινήσεις για τον απεγκλωβισμό του έπρεπε να ήταν καθορισμένες με απόλυτη ακρίβεια. Τελικά επιστρατεύτηκε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που έριξε στον άνδρα ένα καλάθι διάσωσης προκειμένου να τον σύρει στην επιφάνεια. Παρά τα τραύματα που είχε υποστεί από την πτώση κατάφερε να ανασυρθεί στο έδαφος.

«Δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί ήταν γυμνός. Ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς βρέθηκε εκεί, αλλά υπέθεσε ότι πήγε στην περιοχή με φίλους», δήλωσε ο ταγματάρχης Marques.

Ο άνδρας είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος αρκετές ώρες πριν τον ακούσει ο πεζοπόρος, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσο ακριβώς είχε παγιδευτεί στη χαράδρα.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για υποθερμία και διάφορα μικροτραύματα, αλλά αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top