ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Κώδικας δεοντολογίας, fake news και διαφημίσεις υποψηφίων στην ατζέντα συζήτησης με Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Κώδικας δεοντολογίας, fake news και διαφημίσεις υποψηφίων στην ατζέντα συζήτησης με Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, υπό την πρόεδρο του Ρόνα Κασάπη, πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο, τον κώδικα δεοντολογίας και την ισότιμη μεταχείριση υποψηφίων εν όψει προεδρικών εκλογών από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, η εποπτεία της προεκλογικής περιόδου από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ξεκινά 40 μέρες πριν από τις εκλογές, ωστόσο η Αρχή δέχεται καταγγελίες και πριν από τον χρόνο που ορίζει ο Νόμος ως προεκλογική περίοδο, οι οποίες εξετάζονται στη βάση του πλαισίου του κώδικα ηθικής.

Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος και ο σκοπός της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε σχέση με τη διαφύλαξη του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, ταυτόχρονα με τη διασφάλιση ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί λειτουργούν προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Σε σχέση με το διαδίκτυο, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς και της προστασίας ανηλίκων, θέματα για τα οποία η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έχει αυτή τη στιγμή περιορισμένη εποπτεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top