ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο νοσοκομείο 13χρονος - Του επιτέθηκαν στο σχολείο συμμαθητές του

Στο νοσοκομείο 13χρονος - Του επιτέθηκαν στο σχολείο συμμαθητές του

Νέο περιστατικό βίας κατά μαθητή αυτή τη φορά σε γυμνάσιο της επαρχίας Πάφου σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλοδαποί μαθητές μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου ξυλοκόπησαν 13χρονο ελληνοκύπριο συμμαθητή τους με αποτέλεσμα τραυματιστεί στο κεφάλι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του παιδιού. Από τις εξετάσεις φαίνεται να έχει μικρο-εκδορές και μώλωπες.

Το περιστατικό αναφέρθηκε και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας πριν την έναρξη των εργασιών της όπου θέμα συζήτησης ήταν το bullying στα σχολεία.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία Πάφου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Χριστόδουλος Δημητρίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως πληροφορήθηκαν το πρωί ότι σε Γυμνάσιο της επαρχίας Πάφου έγινε ξυλοδαρμός μαθητή από άλλο μαθητή, προσθέτοντας πως άμεσα η Ομοσπονδία επικοινώνησε με το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, το οποίο εξετάζει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου και μετά από πληροφόρηση από τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου, ένας μαθητής επιτέθηκε και χτύπησε συμμαθητή του. Ως Ομοσπονδία είπε ο κ. Δημητρίου "εκφράζουμε τη συμπάθεια μας προς τον μαθητή", που δέχθηκε την επίθεση και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση, καλώντας παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία να εξετάσουν την υπόθεση και οι υπαίτιοι του συμβάντος να τιμωρηθούν.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία να λάβουν όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν ξανά ανάλογα περιστατικά, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση τοποθέτηση φρουρού ασφαλείας για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών, γιατί, όπως εξήγησε, στα Γυμνάσια δεν υπάρχει. "Εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε επεισόδια βίας μαθητών", συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Ρίνος Στεφανή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως μετά το συμβάν, η σχολική μονάδα άρχισε τη διερεύνηση του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός εκ των δύο εμπλεκόμενων μαθητών "αιτία του καυγά φέρεται να είναι ένα σπρώξιμο".

Η Διεύθυνση του σχολείου, πρόσθεσε ο κ. Στεφανή, λαμβάνει όλα τα μέτρα για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών. Πρόσθεσε επίσης πως έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα άμεσης παρέμβασης και η υπεύθυνη τμήματος, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την εξεύρεση τρόπων ώστε να μην ξανασυμβούν ανάλογα επεισόδια.

Σημειώνεται πως ο μαθητής που φέρεται να δέχτηκε την επίθεση, φέρει ελαφρές εκδορές και μώλωπες και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

*φωτογραφία αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top