ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληρώσατε ολόκληρο το ποσό τον πρώτο μήνα στο νηπιαγωγείο; - Πως θα πάρετε πίσω την διαφορά από το Σχέδιο

Πληρώσατε ολόκληρο το ποσό τον πρώτο μήνα στο νηπιαγωγείο; - Πως θα πάρετε πίσω την διαφορά από το Σχέδιο

Το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών, αγκαλιάστηκε από γονείς και νηπιαγωγεία.

Ο Σεπτέμβριος κύλησε ομαλά , με τους γονείς ωστόσο να καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα για τον πρώτο μήνα έγκρισης . Εάν για παράδειγμα τα δίδακτρα για ένα νηπιαγωγείο είναι 100ευρώ, οι γονείς πλήρωσαν ολόκληρο το ποσό (100ευρω) για τον πρώτο μήνα έγκρισης και όχι 20ευρώ όπως αναφέρει το Σχέδιο με βάση τα ανάλογα κριτήρια.

Αρκετοί γονείς είχαν την απορία αν ο πρώτος μήνας συμπεριλαμβάνεται στο Σχέδιο. Η απάντηση είναι ότι περιλαμβάνεται.

Όσοι γονείς πλήρωσαν ολόκληρο το ποσό διδάκτρων τον πρώτο μήνα , θα πάρουν πίσω τη διαφορά μεταξύ της επιδότησης που έχει εγκριθεί και της τελικής μηνιαίας χρέωσης; Πως θα γίνονται οι πληρωμές τους επόμενους μήνες; Είναι μερικές απο τις ερωτήσεις που κάνουν αρκετοί γονείς στους ιδιοκτήτες νηπιαγωγείων.


Η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, λύνει την απορία για τη συγκεκριμένη παράμετρο στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων.

"Οι γονείς θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα για τον πρώτο μήνα έγκρισης και από τον επόμενο μήνα θα καταβάλλουν στον πάροχο τη διαφορά μεταξύ της επιδότησης που έχει εγκριθεί και της τελικής μηνιαίας χρέωσης.

Για παράδειγμα, για γονείς που θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους και θα εγκριθούν από τον Σεπτέμβριο 2022, θα πληρώσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο όπως γίνεται πάντοτε και από τον Οκτώβριο 2022 θα καταβάλλουν μόνο τη διαφορά μεταξύ της κανονικής χρέωσης και του ποσού επιδότησης για το οποίο έχουν εγκριθεί.

Οποιαδήποτε υπερπληρωμή από πλευράς γονέα, λόγω του ότι για τον πρώτο μήνα θα καταβληθεί και επίδομα και τα δίδακτρα, θα διευθετείται είτε μέσω αποκοπών από τους επόμενους μήνες είτε με εφάπαξ καταβολή της διαφοράς από τον πάροχο προς τον γονέα, σύμφωνα με την πολιτική του κάθε βρεφονηπιακού σταθμού / νηπιαγωγείου"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top