ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Omega: Καθαρή πρωτιά Χριστοδουλίδη – Λιγότερο δημοφιλής ο Αβέρωφ - Θρίλερ με τις ψήφους του ΔΗΣΥ

Δημοσκόπηση Omega: Καθαρή πρωτιά Χριστοδουλίδη – Λιγότερο δημοφιλής ο Αβέρωφ - Θρίλερ με τις ψήφους του ΔΗΣΥ

Σταθερά μπροστά από όλους τους άλλους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης και στη δημοσκόπηση του Omega, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθούν Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αχιλλέας Δημητριάδης.

Μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 804 ατόμων, παρουσιάζει την πρόθεση ψήφου των πολιτών, το ποσοστό ψήφων που λαμβάνουν από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου καθώς και η δημοτικότητά των υποψηφίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κάρτα με τη δημοτικότητα των υποψήφιων. Ερωτηθείς οι συμμετέχοντες αν έχουν θετική ή αρνητική γνώμη για κάθε υποψήφιο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης με 62%. Παράλληλα, πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό θετικής γνώμης 53%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέδειξαν πρώτο τον Νίκο Χριστοδουλίδη με 31%. Ακολουθούν Αβέρωφ Νεοφύτου με 18%, Ανδρέας Μαυρογιάννης με 15%, Αχιλλέας Δημητριάδης με 5%, Χρίστος Χρίστου με 3%, Γιώργος Κολοκασίδης και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με 2%, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς και Μάριος Ηλιάδης με 1%.

Σχεδόν μοιρασμένοι σε Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη φαίνεται να είναι οι ψήφοι του Δημοκρατικού Συναγερμού ενώ μικρό μερίδιο λαμβάνει και ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Από την άλλη, σημαντική συσπείρωση παρουσιάζει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στους ψηφοφόρους τους ΑΚΕΛ. Στο κόμμα της Αριστεράς φαίνεται να εισχωρεί και ο Νίκος Χριστοδουλίδης που καταλαμβάνει 16% των πίτας των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Έκπληξη προκαλεί και ένα 3% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ που ψηφίζουν Αβέρωφ Νεοφύτου. Πιστοί στην απόφαση του κόμματος για στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη είναι οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ με Μαυρογιάννη και Αβέρωφ να λαμβάνουν αρκετά μικρότερο μερίδιο.

Νίκη στον Νίκο Χριστοδουλίδη δίνει η δημοσκόπηση του Omega αφήνοντας πίσω τον Αβέρωφ Νεοφύτου με διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η συμμαχία των τεσσάρων ανεξάρτητων υποψηφίων είναι αδιάφορη με 59% ενώ μόλις το 37% απάντησαν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top