ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νομοσχέδιο» για αμνηστία σε αλλοδαπούς που διαμένουν «παράνομα» στα κατεχόμενα

«Νομοσχέδιο» για αμνηστία σε αλλοδαπούς που διαμένουν «παράνομα» στα κατεχόμενα

Τροποποιητικό «νομοσχέδιο» που αφορά τους αλλοδαπούς και τη μετανάστευση προώθησε στην «βουλή» ο συνασπισμός κομμάτων που αποτελούν την «κυβέρνηση», σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν.

Στην επισκόπηση του τ/κ Τύπου του ΓΤΠ αναφέρεται ότι το «νομοσχέδιο» ή όπως αποκαλείται «νόμος» περί αμνηστίας ζητήθηκε να εξεταστεί εσπευσμένα από την «επιτροπή νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αλλοδαποί που διαμένουν στα κατεχόμενα και έχει εκπνεύσει η διάρκεια της «άδειας» επισκέπτη, διαμονής, εργασίας, ή σύστασης επιχείρησης και βρίσκονται χωρίς «άδεια» στα κατεχόμενα, υποχρεούνται να καταβάλουν πρόστιμο που ισούται με έναν κατώτατο μισθό για κάθε μέρα παραμονής τους στα κατεχόμενα χωρίς «άδεια». Με το προτεινόμενο «νομοσχέδιο» μειώνεται το ύψους του προστίμου σε έναν μηνιαίο κατώτατο μισθό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το εν λόγω «σχέδιο νόμου», ο «υπουργός εσωτερικών» Ζιγιά Οζτουρκλέρ δήλωσε ότι προετοιμάστηκε με σκοπό την αύξηση της καταγραφής των αλλοδαπών στη «χώρα», ώστε να μειωθούν οι μη εγγεγραμμένοι μετανάστες, καθώς και ότι ήθελαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν πέσει θύματα της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουμάν, επέκρινε το «σχέδιο νόμου» για την τροποποίηση του «νόμου» για τους αλλοδαπούς και τη μετανάστευση που τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της «βουλής» του κατοχικού καθεστώτος και κάλεσε την «κυβέρνηση» να αποσύρει το «σχέδιο νόμου», διότι διαφορετικά, θα καταστεί «ανοησία» η βούληση της βουλής».

Ο κ. Ερχιουρμάν διερωτήθηκε γιατί να πληρώσουν κάποιοι τα καθιερωμένα τέλη που προβλέπονται, εφόσον περάσει το «νομοσχέδιο» και πρόσθεσε ότι αυτό θα ανοίξει το δρόμο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όσοι απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους. Έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και πόσα πρόστιμα έχουν συσσωρευτεί.

«Αν σας έχει απομείνει έστω και ένα ίχνος σοβαρότητας, αποσύρετε το σχέδιο νόμου. Εάν υπάρχει λόγος για αμνηστία, γράψτε τον με σαφήνεια. Οι νόμοι έχουν γίνει η εξαίρεση, η μη τήρηση του νόμου έχει γίνει ο κανόνας», κατέληξε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top