ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Οι ανακοινώσεις για την προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας το Σάββατο περιελάμβαναν τοποθετήση του Ανδρέα Μαυρογιάννη για συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις αλλά και απάντηση σε τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την περιοδεία του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Πάφο.

Από το κομματικό επίπεδο για τις προεδρικές ανακοινώθηκε η απόφαση της ΔΗΠΑ - Συνεργασία υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με δήλωση του εξέφρασε στήριξη στην κινητοποίηση της ΠΕΟ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών είναι να βρεθεί στο τιμόνι μια κυβέρνηση που να προστατεύει την κοινωνία και όχι τα μεγάλα συμφέροντα και που θα διασφαλίσει ότι η οικονομία θα παράγει ευημερία για τους πολλούς και θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά να δουλέψει, να ζήσει και να χτίσει στην Κύπρο το μέλλον που της αξίζει.

Προσθέτει πως η δική του πρόταση διακυβέρνησης βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για αντιμετώπιση της ακρίβειας, στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και ρυθμίσεις που να βάζουν ξανά στο επίκεντρο των εργασιακών σχέσεων τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπως για χρόνια συνέβαινε στην Κύπρο.

Εξάλλου σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αναφορικά με τη δήλωση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, είπε ότι στις εκλογές αυτές, κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος, «ούτε ως συνεργάτης ούτε και ως δεκανίκι κανενός. Κατέρχομαι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του».

Η θητεία του Προέδρου Αναστασιάδη, λήγει τον Φεβρουάριο, είπε, και δεν χωρούν υπονοούμενα και υποσχέσεις εξ ονόματος τρίτων, εκτός και αν αναφέρεται αποκλειστικά στους δύο συνεχιστές της πολιτικής του.

Η στήριξη μου προς το ομολογουμένως θετικό έργο που επιτελεί το Μέλαθρον, είναι δεδομένη. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση είναι εκ του πονηρού, συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή στο πλαίσιο περιοδείας στις κοινότητες Τάλας, Έμπας, Χλώρακας, Λέμπας, Κισσόνεργας και στο Δήμο Πέγειας συζήτησε θέματα όπως το μεταναστευτικό και η ουσιαστική στήριξη της νέας γενιάς που απασχολούν την περιοχή. Ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ανέφερε ότι είναι σημαντικό μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων διαδικασιών να καταστεί η χώρα μη ελκυστικός προορισμός. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία, η οποία στέλνει μετανάστες στην Κύπρο είτε μέσω της γραμμής κατάπαυσης πυρός είτε μέσω θαλάσσης.

Βάσει ανακοίνωσης Τύπου ο κ. Χριστοδουλίδης συνέχισε το Σάββατο την περιοδεία υπό τον τίτλο «Δύναμη σε Κίνηση» με επίσκεψη στις κοινότητες Κάθηκα, Ίνειας και Δρούσειας. Την Κυριακή ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύεται από μέλη του επιτελείου του και δεκάδες εθελοντές θα επισκεφθεί την Πόλη Χρυσοχούς και την Παναγιά.

Στο μεταξύ η ΔΗΠΑ-Συνεργασία ανακοίνωσε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο, μετά από τοποθέτηση του Προέδρου της Μάριου Καρογιάν αποφάσισε στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, καθώς από τους παρόντες τοποθετήθηκαν εκατό σαράντα εννιά (149) ψήφισαν υπέρ Χριστδουλίδη, κατά τέσσερις (4), ενώ εφτά (7) τήρησαν αποχή.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας την απόφαση ΔΗΠΑ είπε πως ενδυναμώνει την προσπάθεια για την ανάγκη να εργαστούμε, πέραν από κομματικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφωνίες, προς την κατεύθυνση που η ίδια η κοινωνία υποδεικνύει, όπως προκύπτει και μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες, δηλαδή της ενότητας και της συλλογικότητας, μακριά από διαχωριστικές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top