ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσακίζει» τις ορεινές περιοχές η ακρίβεια – «Πολλοί δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα» - «Δεν πάμε πουθενά πρέπει να είναι επείγον»

«Τσακίζει» τις ορεινές περιοχές η ακρίβεια – «Πολλοί δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα» - «Δεν πάμε πουθενά πρέπει να είναι επείγον»

Δύσκολος προβλέπεται να είναι ο χειμώνας στα ορεινά της Κύπρου, αφού αυξάνεται συνεχώς το κόστος για να ζήσει κάποιος σε αυτές τις περιοχές.

Η άνοδος στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στα καύσιμα κίνησης, βαραίνουν τα πορτοφόλια των πολιτών στις ορεινές περιοχές, καθιστώντας πολύ δύσκολη τη μετακίνηση των πολιτών από και προς τις πόλεις αφού το κόστος έχει εκτοξευθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο κοινοτάρχης Κυπερούντας, τόνισε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα, η ζωή ακριβαίνει, τα πετρέλαια πάνε προς τα πάνω. Ο κόσμος ετοιμάζεται με τα ξύλα του και τα κλιματιστικά του, αλλά και τα ξύλα είναι ακριβά»

«Ζητάμε από την Κυβέρνηση αν μπορεί να αυξήσει λίγο το επίδομα για τις ορεινές περιοχές, δηλαδή, το επίδομα πετρελαίου. Το επίδομα πετρελαίου για τις ορεινές περιοχές είναι ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, ξεκινά με 280 ευρώ και ανάλογα με τα μέλη ανεβαίνει προς τα πάνω», συνέχισε.

«Οι συντάξεις και το μεροκάματο είναι το ίδιο ενώ η ζωή ακριβαίνει»

Δείτε το απόσπασμα:

Στην κάμερα του ALPHA προέβησαν σε δηλώσεις και πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές περιγράφοντας το πρόβλημα που υπάρχει.

«Η Ηλεκτρική έχει αυξήσει πάρα πολύ τους λογαριασμούς, εμείς που είμαστε και συνταξιούχοι έχουμε πρόβλημα», είπε συγκεκριμένα πολίτης.

«Ο κόσμος που πιάνει 1000 ευρώ πως θα τα βγάλει πέρα;»

«Δεν πάμε πουθενά πρέπει να είναι πολύ επείγον, όπως για παράδειγμα σε κάποιο γιατρό», ανέφερε ο πολίτης.

Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Λευκάρων, επισημαίνοντας ότι «πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα και η θέρμανση είναι ίσως η σημαντικότερη δαπάνη που γίνεται στα νοικοκυριά»

«Η εναλλακτική λύση είναι οι ανανεώσιμες πηγές, κάτι το οποίο θα έπρεπε ήδη στην χώρα μας να έχει κάθε νοικοκυριό», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top