ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπάλληλος Δήμου Παραλιμνίου έδωσε το απόγευμα απόδειξη για κρεβατάκι, με πρωινή ώρα! - Το ήξερε ο πρώην Δήμαρχος

Υπάλληλος Δήμου Παραλιμνίου έδωσε το απόγευμα απόδειξη για κρεβατάκι, με πρωινή ώρα! - Το ήξερε ο πρώην Δήμαρχος

Βόμβα έπεσε την Τρίτη (14/07) στο δικαστήριο Λάρνακας, κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης των 13 υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου, οι οποίοι κατηγορούνται για καταχρήσεις και κλοπές σε σχέση με ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης.

Πολίτης από τη Λευκωσία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι κατά το 2011 είχε πάει ένα απόγευμα σε παραλία που υπάγεται στον Δήμο Παραλιμνόυ και ο υπάλληλος που διαχειριζόταν τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, του έκοψε απόδειξη που είχε πρωινή ώρα! Συγκεκριμένα το χαρτάκι που του έδωσε ανέγραφε «09:30»!

Και τα… ωραία δεν τελειώνουν εδώ. Ίσως το πιο τραγελαφικό έχει να κάνει με την αντίδραση του εν λόγω πολίτη. Ο οποίος φύλαξε την απόδειξη και την επισύναψε με ενυπόγραφή του επιστολή που απέστειλε στον τότε Δήμαρχο Παραλιμνίου Ανδρέα Ευαγγέλου. Με αυτήν ενημέρωνε τον κ. Ευαγγέλου για το περιστατικό. Μάλιστα, μέσω της επιστολής του, η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, πληροφορούσε πως ο ίδιος υπάλληλος έκανε το ίδιο και με άλλο κόσμο. Με απλά λόγια ο πρώην Δήμαρχος ήξερε τι γινόταν και δεν έκανε τίποτα απολύτως!

Όταν ρωτήθηκε ο Ανδρέας Ευαγγέλου από την εισαγγελία κατά πόσον έλαβε μέτρα σε βάρος του υπαλλήλου που έδινε αποδείξεις με άλλη ώρα, απάντησε πως του έκανε απλώς μια επίπληξη…

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος σε θεληματική του κατάθεση έχει παραδεχθεί την «κομπίνα».

3.000 αύξηση εσόδων ημερησίως!
Στην ακροαματική διαδικασία που συνεχίστηκε την Τρίτη (14/07), υπήρξε ακόμη σημαντική μαρτυρία. Συγκεκριμένα μίλησε υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μετά τα μέτρα που πήρε ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης, «ξηλώνοντας» το τμήμα που διαχειριζόταν τα κρεβατάκια θαλάσσης, αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα για τον Δήμο αυξήθηκαν κατά 3.000 ευρώ ημερησίως!

Σημειώνεται ότι, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα (13/07) τα έσοδα για τον Δήμο από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες θαλάσσης, μετά το ξήλωμα των υπαλλήλων του τμήματος, αυξήθηκαν ετησίως κατά 600.000 ευρώ! 

Ετησίως, τα έσοδα για τους δημότες Παραλιμνίου ανέρχονταν στα 1.6 εκ. ευρώ!

Αν υπολογίσουμε ότι η… κακή διαχείριση από τους υπαλλήλους γινόταν για 10 χρόνια, σύμφωνα με τα όσα λέγονταν, τότε τα έσοδα που έχασε ο Δήμος υπολογίζονται στα 6 εκατομμύρια!

Ένταση τη Δευτέρα (13/07)
Στο μεταξύ, με φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμούς εναντίον Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και δικηγόρων, συνεχίστηκε τη Δευτέρα (1307) η πολύκροτη δίκη για την απόλυση των 13 υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου που κατηγορούνται για καταχρήσεις και κλοπές από έσοδα του δήμου από τις παραλίες. 

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα, αφού μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη, για πρώτη φορά στα ιστορικά, ολόκληρο το τμήμα ενός Δήμου, συνελήφθηκε και κατηγορήθηκε στο Δικαστήριο με κατηγορίες κλοπής.

Ο κ. Πυρίλλης Δήμαρχος Παραλιμνίου, διόρισε ιδιωτική ομάδα που αποτελείτο από ερευνητές (detectives), οι οποίοι πήγαν σαν πελάτες στις παραλίες για να διαπιστώσουν εάν οι υπάλληλοι έκαναν καταχρήσεις. Όταν συνελήφθηκαν οι υπάλληλοι των παραλιών, οι περισσότεροι εξ αυτών παραδέχτηκαν στην Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι όταν η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο οι ίδιοι αμφισβήτησαν χωρίς επιτυχία, πλην ενός, τις θεληματικές τους καταθέσεις.  Η δικαστική διαδικασία άρχισε πριν από δυο χρόνια, ενώ κατά τη διάρκειά της κατατέθηκαν πέραν των 200 τεκμηρίων.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top