ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικό: Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο υποστατικό ζούσε οικογένεια Κυπρίων - Κοιμόταν σε παλέτα - Η κίνηση ανθρωπιάς

Συγκλονιστικό: Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο υποστατικό ζούσε οικογένεια Κυπρίων - Κοιμόταν σε παλέτα - Η κίνηση ανθρωπιάς

Μια ολόκληρη οικογένεια Κυπρίων ζούσε σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό και κοιμόταν πάνω σε ξύλινα παλέτα.

Η κατάσταση στην οποία ζούσαν, έγινε γνωστή σε εθελοντές. Αμέσως προσέγγισαν την οικογένεια, προσπαθώντας να βρουν λύση , ώστε να ζουν σε κατάλληλες συνθήκες και όχι σε ένα χώρο , χωρίς ρεύμα, χωρίς τουαλέτα και μπάνιο.

Η κίνηση ανθρωπιάς ήρθε από το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Αγκαλιάζω με αγάπη" όπου μετέτρεψε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο υποστατικό σε ένα ζεστό σπίτι που στεγάζει την οικογένεια.

Σύμφωνα με την εθελόντρια και μια εκ των Διαχειριστών του Φιλανθρωπικού Σωματείου, έγιναν όλα τα απαραίτητα διαβήματα, ώστε ο νεαρός ο οποίος ζούσε μαζί με την οικογένεια να λάβει δημόσιο βοήθημα . Μαζί με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Ερυθρό Σταυρό κατάφεραν να επανενώσουν το ρεύμα, καθώς εκκρεμούσε απλήρωτος λογαριασμός.

Στη συνέχεια μετά από αξιολόγηση του χώρου και της κατάστασης, το Υφυπουργείο Πρόνοιας προχώρησε σε συγκεκριμένες εργασίες στο χώρο ώστε να γίνει βιώσιμος . Σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Αγκαλιάζω με αγάπη" μετέτρεψαν ένα παλιό εγκαταλελειμμένο υποστατικό σε ένα ζεστό σπίτι που στεγάζει την οικογένεια.

Σύμφωνα με την κ.Αντωνίου, το σπίτι χρειάζεται ακόμα αρκετές "ενέργειες" ώστε να γίνει πλήρως κατοικήσιμο με τις βασικές ανάγκες. Καθώς δεν υπήρχε ούτε μπάνιο , ούτε τουαλέτα.

Πλέον υπάρχει τουαλέτα, μπάνιο, κουζίνα για να εξυπηρετούν τις φυσικές τους ανάγκες, χάρη στην προσπάθεια των εθελοντών. Ωστόσο οι εργασίες δεν τελείωσαν. Η κ.Αντωνίου καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο καθάρισμα, στήσιμο του σπιτιού μέχρι την τελευταία πινελιά.

"Στόχος μας αυτά τα Χριστούγεννα η οικογένεια να ζήσει για πρώτη φορά τη μαγεία των γιορτών και να πιστέψει στον Αγ. Βασίλη".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top