ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Αφήσαμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας

Τσίπρας: Αφήσαμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας

Ο αγώνας μας είχε λάθη και παραλείψεις και δεν δραπετεύω από τις ευθύνες μου, αλλά είμαι περήφανος για αυτόν τον αγώνα, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει».

«Αφήσαμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας» είπε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι δόθηκε ένας άδικος αγώνας, καθώς από τη μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς.

«Αυτός ο αγώνας θα φέρει καρπούς» συμπλήρωσε και έκανε λόγο για ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες και οι σοσιαλδημοκράτες, στάθηκαν δίπλα στην Ελλάδα ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μειμαράκη, είπε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στάθηκε ενάντια στον αγώνα της Ελλάδας. 

«Είναι μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε όσους αντιστέκονται και σε εκείνους που παραδίδονται αμαχητί» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και όπως τόνισε, δεν πρόκειται η κυβέρνηση να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του δίκιου των ασθενέστερων και των εργαζομένων, αλλά ούτε και να κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν να αποτελέσει παρένθεση.

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συμφωνία, θέλω να πιστεύω ότι το σύνολο της Κ.Ο. δεν θα κάνει πίσω στη δέσμευση για τον αγώνα μέχρι τέλους» επεσήμανε. 

Ο Πρωθυπουγός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να το εφαρμόσει. 

Ο μεγάλος αντίπαλος για τις δυνάμεις της προόδου και της αριστεράς βρίσκονται εντός των τειχών, είπε σημείωσε πως «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπει μία τάξη σε αυτή τη χώρα». 

«Πιστεύετε ότι είναι αληθινός ή πλαστός ο εκβιασμός;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές. «Αν θεωρείτε ότι είναι πλαστός, είμαι ανοιχτός να ακούσω τις επιλογές. Αν θεωρείτε ότι είναι πραγματικός, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι το βάρος της ευθύνης» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τρεις επιλογές: δύσκολη συμφωνία, άτακτη χρεοκοπία και σχέδιο Σόιμπλε για παράλληλο νόμισμα. 

«Ανάμεσα στις επιλογές, βάρυνε η επιλογή της ευθύνης απέναντι στα λαϊκά στρώματα, να μην οδηγηθεί η κοινωνία σε ακόμα χειρότερη θέση» εξήγησε.

«Είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσει από την ευθύνη, αλλά και ο τελευταίος που θα διευκολύνει το σχέδιο απομάκρυνσης από τα κυβερνητικά έδρανα αυτής της κυβέρνησης» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.  

Στη δευτερολογία του, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «παραμυθία αντίστοιχου μεγέθους με το success story» σχολιάζοντας τα περί εξόδου από το μνημόνιο, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, επικαλούμενος δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Παραδέχτηκε ότι τα σκληρά διαρθρωτικά μέτρα δεν πιστεύει πως κάνουν καλό στην οικονομία, ενώ κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να παραδεχτεί από την πλευρά του ότι τα μέτρα στα προηγούμενα πακέτα βοήθειας ήταν χειρότερα.

«Ανήκετε στην ίδια πολιτική οικογένεια με όσους στοχοποιούν την Ελλάδα» καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε: «Κ. Μεϊμαράκη,αν αγωνιάτε τόσο για την κυβερνητική συνοχή,γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής;».

«Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη στήριξή τους στην κοινωνία», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top