ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει στην Αρχιεπισκοπή βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄

Ανοίγει στην Αρχιεπισκοπή βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄

Βιβλίο συλλυπητηρίων ανοίγεται σήμερα στις 10 το πρωί στο Γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή από την Πέμπτη ως το πρωί του Σαββάτου, πριν από την κηδεία, η οποία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί πως της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου θα ταφεί στον τάφο που ετοίμασε ο μακαριστός κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου.

Χθες, το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε την κήρυξη δημόσιου πένθους για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β' μέχρι και την ημέρα της κηδείας του, το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις.

Μεταξύ, άλλων, αναβάλλεται η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις. Αποφασίστηκε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Τον επικήδειο στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου – όπου θα παραστούν επίσης τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλοι αξιωματούχοι - θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top