ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος γι' ανακοινώσεις ο Τραμπ - Θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2024

Έτοιμος γι' ανακοινώσεις ο Τραμπ - Θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2024

Παρά τις σοβαρές και έντονες αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει τα πρωτοκλασσάτα στελέχη των Ρεπουμπλικανών έπειτα από την ταπεινωτική ήττα που υπέστη το κόμμα -αλλά και ειδικότερα ο τραμπισμός- στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να ανακοινώσει να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος και το 2024.

Η μεγάλη ανακοίνωση θα γίνει στις στις 21.00 (ώρα Φλόριντας, 04:00 της Τετάρτης στην Ελλάδα) καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου ως προς τη λίστα καλεσμένων και τις λεπτομέρειες της βραδιάς. Στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο Μαρ-α-Λάγκο έχουν προσκληθεί περίπου 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών του Τραμπ αλλά και πολιτικών προσώπων. Επίσης θα είναι παρόντες «μερικές εκατοντάδες» δημοσιογράφοι.

Από την επιθυμία μέχρι την κατάκτηση του χρίσματος, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, μεσολαβούν βέβαια πολλά. Κυρίως, όμως, δεν είμαστε στο 2020, όταν ο ψευδής ισχυρισμός του ηττημένου προέδρου ότι οι εκλογές ήταν «στημένες» κινητοποίησε τις μάζες, φέρνοντας χιλιάδες έξω από το Καπιτώλιο και πολλούς εκατοντάδες μέσα σε αυτό.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ αναμένεται να αναφερθεί πάντως στους στόχους της πολιτικής του. Δεν είναι τυχαίο, όπως υποστηρίζει ο Guardian, ότι αναγκάστηκε να επωμιστεί μέρος της ευθύνης για τις κακές επιδόσεις σε πολιτείες-κλειδιά , όπως η Πενσυλβάνια, με τον εκλεκτό του υποψήφιο τουρκικής καταγωγής, Μεχμέτ Οζ, να τρώει τη σκόνη του Δημοκρατικού Τζον Φέτερμαν, σε μια αναμέτρηση που επέτρεψε στους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν την πλειοψηφία της Γερουσίας, έστω και στο νήμα.

Το γεγονός αυτό ώθησε ορισμένους από τους έμπιστους συμβούλους του Τραμπ να τον παροτρύνουν να καθυστερήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών για τη Γερουσία στη Τζόρτζια, τον Δεκέμβριο, όπου και εκεί, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Χέρσελ Γουόκερ τα βρίσκει... μπαστούνια έχοντας για αντίπαλο τον Δημοκρατικό Ράφαελ Γουόρνοκ.

Τελικά, όμως, το επιτελείο της ομάδας του Τραμπ τον συμβούλευσε να τηρήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα, γράφει το βρετανικό δημοσίευμα, καθώς θεώρησαν ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης θα του προσέδιδε την εικόνα ενός αποδυναμωμένου υποψηφίου, ύστερα από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Πενς και Μέρντοχ εγκαταλείπουν τον Τραμπ

Πάντως, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα, ο τέως αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς, έσπευσε όχι απλά να τον αποθαρρύνει αλλά και να του σκάψει τον... λάκκο.

Ο ίδιος θεωρεί ότι, οι Αμερικανοί στο μέλλον θα μπορούν να βρουν καλύτερο υποψήφιο για την προεδρία από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «ABC». Σε δηλώσεις του που είχαν δημοσιευτεί την Κυριακή, ο Πενς είχε αναφερθεί στα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 και τον ρόλο του τέως προέδρου, λέγοντας ότι «τα λόγια του Τραμπ εκείνη την ημέρα στη διαδήλωση έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου, της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο».

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ δεν θα στηρίξουν τον Τραμπ σε περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο ίδιος ο μεγιστάνας του Τύπου τον πρώην πρόεδρο.

Αντί για τον Τραμπ, μάλιστα, το ενδιαφέρον του Μέρντοχ θα στραφεί ανοιχτά στον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος θεωρείται το «δυνατό χαρτί» των Ρεπουμπλικανών για το 2024.

Η πλευρά του Μέρντοχ, εξάλλου, δυσαρεστήθηκε έντονα -και δεν το έκρυψε- από τις απογοητευτικές επιδόσεις των εκλεκτών του Τραμπ κατά τις ενδιάμεσες εκλογές. Η κριτική ήταν καυστική για τον «αποτυχημένο» Τραμπ που σέρνει τους Ρεπουμπλικανούς από το ένα φιάσκο στο άλλο.

Και η κόρη του κρατά αποστάσεις...

Στήριγμα δεν βρίσκει ούτε στην οικογένειά του ο πρώην πρόεδρος καθώς, αποστάσεις από τη προσπάθειά του να ξαναβρεθεί στον Λευκό Οίκο φαίνεται πως θέλουν να κρατήσουν η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με τη New York Post, το ζεύγος «Javanka» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) αντιστέκεται σθεναρά στις εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξουν ανοιχτά τη νέα του υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αρκετή ώρα στον γάμο της μικρότερής του κόρης, Τίφανι, το περασμένο σαββατοκύριακο προσπαθώντας να πείσει την πολυαγαπημένη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του να ανέβουν μαζί του στη σκηνή για τη μεγάλη ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης. Μέχρι στιγμής πάντως, ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις τους.

Η επίμονη άρνηση του ζευγαριού στις εκκλήσεις Τραμπ έχει δημιουργήσει «πρόσθετη ένταση παρασκηνιακά», καθώς οι αδελφοί της Ιβάνκα, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ, στηρίζουν με ενθουσιασμό τη νέα - τρίτη κατά σειρά - υποψηφιότητα του πατέρα τους για τον Λευκό Οίκο. Το ίδιο ισχύει και για τις συντρόφους τους στη ζωή, την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τη Λάρα Τραμπ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top