ΕΛΛΑΔΑ

7,16 δις ευρώ στην Ελλάδα- Ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές διαδικασίες για την άμεση παροχή δανείου

7,16 δις ευρώ στην Ελλάδα- Ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές διαδικασίες για την άμεση παροχή δανείου

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπροφσκις ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές διαδικασίας για την άμεση παροχή δανείου ύψους 7,16 δις ευρώ στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα οι χώρες της ευρωζώνης έδωσαν στην Επιτροπή εντολή διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας, εντός των προσεχών εβδομάδων, με την Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, το Κοινοβούλιο της Σουηδίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως σε ένα έκτακτο δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, έγινε γνωστό από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο είχε ζητήσει τη συμβουλή του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT, στο πλαίσιο της επιτροπής τα δύο κόμματα της Κυβέρνησης, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, και τα τέσσερα κόμματα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ, ενώ το Κόμμα της Αριστεράς και οι Δημοκράτες της Σουηδίας ψήφισαν κατά.

"Οι χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης εξασφάλισαν εγγυήσεις ότι δεν θα επηρεαστούν αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει το έκτακτο δάνειο", δήλωσε στο TT η Υπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Το δάνειο αναμένεται να επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της την ώρα που θα διαπραγματεύεται ένα νέο σχέδιο βοήθειας με τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

Χθες, άλλες δύο σκανδιναβικές χώρες-μέλη της ΕΕ, η Φινλανδία και η Δανία, έδωσαν επίσης το πράσινο φως, η πρώτη από το Κοινοβούλιο και η δεύτερη με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που δεν χρειαζόταν τη συμφωνία της Βουλής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top