ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχή κατά της Διαφθοράς: Εντοπίζει ιδιομορφίες στην καταγγελία - Ζητά διευκρινήσεις από Μαυρογιάννη

Αρχή κατά της Διαφθοράς: Εντοπίζει ιδιομορφίες στην καταγγελία - Ζητά διευκρινήσεις από Μαυρογιάννη

Διευκρινήσεις από τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, κ. Χάρης Πογιατζής, αναφορικά με την έρευνα που ζητά για τις σχέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ρώσο ολιγάρχη.

Καλεσμένος σήμερα (23/11) στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι, «το επιτελείο Μαυρογιάννη ζήτησε συνάντηση, η οποία μάλλον θα οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, για διευκρινίσεις σε σχέση με το αίτημα για διερεύνηση». Ο πρόεδρος της Αρχής σημείωσε πως, «η καταγγελία του κ. Μαυρογιάννη έχει κάποιες ιδιομορφίες και πως η συνάντηση θα δώσει και στην Αρχή διευκρινήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Πογιατζής δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα τα θέματα που η Αρχή θέλει να διευκρινιστούν για τη συγκεκριμένη καταγγελία και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα μετά τη συνάντηση με τον κ. Μαυρογιάννη ενώ, ξεκαθάρισε ότι το επιτελείο ζήτησε τη συνάντηση για να υποβάλει δικές του διευκρινήσεις για την έρευνα που ζήτησε χθες.

«Η καταγγελία του κ. Μαυρογιάννη έχει κάποιες ιδιομορφίες. Μια ιδιομορφία είναι ότι ο κ. Μαυρογιάννης καταγγέλλει τους ισχυρισμούς που προβάλλει τρίτο πρόσωπο, ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου οπόταν εάν υπάρξει έρευνα θα πρέπει να υπάρξει και επικοινωνία με το άτομο το οποίο προβάλλει τους ισχυρισμούς. Η δεύτερη ιδιομορφία είναι πως πρόκειται για ένα ολόκληρο βιβλίο εκατοντάδων σελίδων το οποίο περιλαμβάνει τους ισχυρισμούς, τους οποίους πρέπει να δούμε. Και να δούμε τη θέση του κ. Μαυρογιάννη σε αυτά τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώπιων της Αρχής, συνέχισε, «υπάρχουν γύρω στις 20 καταγγελίες και η έρευνά τους αναμένεται να αρχίσει χρονολογικά μόλις εγκριθούν οι κανονισμοί λειτουργίας της Αρχής από τη Βουλή. Κάτι που αναμένεται να γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα», είπε καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, απέστειλε χθες (22/11) επιστολή στον κύριο Χάρη Πογιατζή, Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς. Η επιστολή αφορά τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος κύριος Μακάριος Δρουσιώτης στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία», αναφορικά με τη σχέση που αποδίδεται από τον συγγραφέα, μέσα από την έρευνά του, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και σε ανθρώπους από τον άμεσο περίγυρο του με τον Ρώσσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και στις ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβησαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top