ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κάνετε τα ψώνια του «Black Friday» για να «αξίζουν» - 6+1 χρήσιμες συμβουλές

Πώς θα κάνετε τα ψώνια του «Black Friday» για να «αξίζουν» - 6+1 χρήσιμες συμβουλές

Πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ο θεσμός του «Black Friday», όπου τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ διαρκεί και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παραθέτει μερικές απλές συμβουλές προς τους καταναλωτές, λαμβάνοντας υπόψη τον καταιγισμό διαφημίσεων από πλευράς επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα να αγοράσουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε λαμβάνοντας υπόψη τις τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και μην προβαίνετε σε αχρείαστες αγορές.

Παράλληλα μας προτρέπει να διενεργήσουμε έρευνα αγοράς, εντοπίζοντας τα προϊόντα που πιθανόν να μας ενδιαφέρουν και να σημειώσουμε την τιμή τους για να μπορούμε πιο εύκολα να έχουμε την πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν.

Επίσης μας προτρέπει να μην αγοράσουμε ένα προϊόν, απλά επειδή είναι σε προσφορά και να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά του, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις σας. Αναζητήστε κριτικές (reviews) για την ποιότητα του προϊόντος. Αξιολογήστε την τελική τιμή, όχι την έκπτωση.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή υπογραμμίζει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για να εντοπίσουμε εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος που θέλουμε από από άλλους προμηθευτές.

Τονίζει επίσης ότι η τιμή δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο, ιδιαίτερα αν έχουμε σκοπό να αγοράσουμε κάποιο προϊόν αξίας (π.χ. κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή), είναι σημαντικό να αξιολογούμε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή. Επίσης καλό είναι να ρωτήσουμε άλλους καταναλωτές για τις εμπειρίες τους, όπως για παράδειγμα η ανταπόκριση του πωλητή σε θέματα εγγυήσεων.

Καλό θα ήταν να καθορίσουμε τον προϋπολογισμό μας, καθώς είναι προφανές ότι την περίοδο του Black Friday θα υπάρξουν αρκετές προσφορές και θα είναι εύκολο να παρασυρθούμε γι’ αυτό το καλύτερο είναι να καθορίσουμε από πριν τι χρειαζόμαστε και το μέγιστο ποσό που θέλουμε να διαθέσουμε, έχοντας υπόψη τις οικονομικές σας δυνατότητες

Τέλος θα πρέπει να ενημερωθούμε για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, πριν προβούμε στην αγορά, καθώς σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αγορές από κατάστημα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και επαφίεται στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα αποδεχτεί επιστροφές ή αλλαγές. Αυτό προφανώς και δεν ισχύει για αγορές μέσω διαδικτύου, όπου οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης μετά την παραλαβή του προϊόντος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top