Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο 35 χρόνος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια
Στη σύλληψη του 35χρονου οδηγού του οχημάτος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια Κρασιά προχώρησε η Αστυνομία.
Σε κείμενό του στο Twitter Ντομινίκ Στρος Καν επισημαίνει ότι τα μέτρα για την Ελλάδα επιβλήθηκαν με δικτατορικό τρόπο και δημιουργούν καταστροφικό κλίμα.
Αναφέρει επίσης ότι οι πολιτικοί ηγέτες ήθελαν να αδράξουν την ευκαιρία για ιδεολογική νίκη ενάντια σε μια ριζοσπαστική κυβέρνηση της αριστεράς, με αντίτιμο τον κατακερματισμό της Ευρώπης.
Προτιμούμε, τονίζει, να μετρούμε τα δισεκατομμύρια μας, από το να τα χρησιμοποιούμε για να οικοδομούμε.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αναλύει στη συνέχεια τη γέννηση και την καθιέρωση του ευρώ και υποστηρίζει ότι γεννήθηκε μέσα από μια διφορούμενη (ασαφή) συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.
Εξηγεί ότι η μεν Γερμανία ήθελε να οργανώσει ένα σύστημα σταθερού συναλλάγματος γύρω από το μάρκο, η δε Γαλλία είχε «την αφελή και ρομαντική αντίληψη δημιουργίας ενός διεθνούς νομίσματος κατά την υψηλή φιλοδοξία της γαλλικής ελίτ».
«Θα πρέπει να απεγκλωβισθούμε από αυτή την αρχική διφορούμενη αντίληψη που έχει γίνει καταστροφική (...) και να αναζητήσουμε επειγόντως ένα κοινό όραμα που θα μπορέσει να έχει την υποστήριξη των λαών» καταλήγει ο Στρός Κάν.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις