ΚΟΣΜΟΣ

Στρος Καν: Τα μέτρα στην ελλάδα επιβλήθηκαν με δικτατορικό τρόπο

Στρος Καν: Τα μέτρα στην ελλάδα επιβλήθηκαν με δικτατορικό τρόπο

«Θανατηφόρο» για την Ευρώπη χαρακτηρίζει το Σαββατοκύριακο των διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Σε κείμενό του στο Twitter Ντομινίκ Στρος Καν επισημαίνει ότι τα μέτρα για την Ελλάδα επιβλήθηκαν με δικτατορικό τρόπο και δημιουργούν καταστροφικό κλίμα.

Αναφέρει επίσης ότι οι πολιτικοί ηγέτες ήθελαν να αδράξουν την ευκαιρία για ιδεολογική νίκη ενάντια σε μια ριζοσπαστική κυβέρνηση της αριστεράς, με αντίτιμο τον κατακερματισμό της Ευρώπης.

Προτιμούμε, τονίζει, να μετρούμε τα δισεκατομμύρια μας, από το να τα χρησιμοποιούμε για να οικοδομούμε.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αναλύει στη συνέχεια τη γέννηση και την καθιέρωση του ευρώ και υποστηρίζει ότι γεννήθηκε μέσα από μια διφορούμενη (ασαφή) συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

 

Εξηγεί ότι η μεν Γερμανία ήθελε να οργανώσει ένα σύστημα σταθερού συναλλάγματος γύρω από το μάρκο, η δε Γαλλία είχε «την αφελή και ρομαντική αντίληψη δημιουργίας ενός διεθνούς νομίσματος κατά την υψηλή φιλοδοξία της γαλλικής ελίτ».

 

«Θα πρέπει να απεγκλωβισθούμε από αυτή την αρχική διφορούμενη αντίληψη που έχει γίνει καταστροφική (...) και να αναζητήσουμε επειγόντως ένα κοινό όραμα που θα μπορέσει να έχει την υποστήριξη των λαών» καταλήγει ο Στρός Κάν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top