ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Επιδιώκουμε ουσιαστική επίλυση της βίας κατά των γυναικών»

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Επιδιώκουμε ουσιαστική επίλυση της βίας κατά των γυναικών»

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, είναι μία ακόμα αφορμή για να συζητήσουμε ανοικτά ως Πολιτεία το ζήτημα και να τεθούν στη δημόσια συζήτηση προτάσεις και λύσεις για αντιμετώπιση του.

Οι κοινωνικές ανισότητες, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η αδυναμία πλήρους εφαρμογής των σχετικών Νομοθεσιών, οι πατριαρχικές αντιλήψεις, ο περιορισμός των κονδυλίων που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, είναι οι κύριοι παράγοντες που ευνοούν τη διαιώνιση της έμφυλης βίας. Η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, αποτελεί προτεραιότητά μας. Στη δική μας αντίληψη το κράτος έχει βαρύνουσα ευθύνη να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης και πρόληψης της έμφυλης βίας, αλλά και πολύπλευρης στήριξης των θυμάτων. Η δική μας πολιτική πρόταση βασίζεται στο τρίπτυχο: Πολιτικές πρόληψης, αντιμετώπισης και πολύπλευρης στήριξης των θυμάτων.

Επιπλέον, αποτελεί για εμάς αδήριτη ανάγκη η ουσιαστική και πλήρης εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Η Σύμβαση, αποτελεί το πρώτο νομικά δεσμευτικό μέσο διεθνώς και ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την ολιστική πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, με την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Η προοδευτική αλλαγή που οραματιζόμαστε, έχει στο επίκεντρο της τα αιτήματα των γυναικών και τις πολιτικές για την ισοτιμία των δυο φύλων. Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, το Εκλογικό Επιτελείο Α. Μαυρογιάννη, διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών με τίτλο ‘’The REDress Project’’, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο, η ώρα 10:30 π.μ. στο Wherehaus, στη Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top