ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει μητέρα μονογονιός: Περπατά δυο ώρες για να φτάσει στην εργασία της - «Δεν μπορώ να πάρω το παιδί μου φροντιστήριο»

Συγκλονίζει μητέρα μονογονιός: Περπατά δυο ώρες για να φτάσει στην εργασία της - «Δεν μπορώ να πάρω το παιδί μου φροντιστήριο»

Κύπρια μητέρα μονογονιός, μεγαλώνει μόνη της το παιδί της, περπατά μισή ώρα για να φτάσει στη στάση λεωφορείου και ακόμα 20 λεπτά να φτάσει στην εργασία της, καθώς δεν έχει αυτοκίνητο και όλο αυτό για να παίρνει 600 ευρώ μισθό.

 

«Δεν έχω μεταφορικό μέσο να παίρνω το παιδί μου φροντιστήριο»

Μιλώντας στο ThemaOnline η μητέρα αναφέρει ότι " το αυτοκίνητο μου χάλασε εδώ και 2 μήνες. Δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί και έτσι κατέληξε στα παλιοσίδερα. Προσπάθησα να ψάξω για ένα φθηνό αυτοκίνητο, ωστόσο οι περισσότεροι πωλητές έχουν βάλει απίστευτες τιμές στα αυτοκίνητα, θέλουν προκαταβολή μπροστά ή δόσεις που δεν μπορώ μηνιαία να δώσω, καθώς ο μισθός μου τονίζω είναι 600 ευρώ. Ακόμα και αν ένα αυτοκίνητο είναι 2000ευρώ, πως θα δώσω μπροστά 1000ευρώ προκαταβολή ; Ενώ κάτω από 400-500 ευρώ δόση δεν δέχονται. Αυτοί που έχουν φτηνά αυτοκίνητα σε κοροϊδεύουν και προσπαθούν να σου πουλήσουν προβληματικά χωρίς να σκέφτονται ότι με χίλια βάσανα θα καταφέρνω να πιάσω κάτι έστω και με 2.000 ευρώ. Δε θέλω να μου χαρίσει κανένας αυτοκίνητο. Θέλω να μπορώ να το εξοφλήσω από το μισθό μου με πιο μικρές δόσεις. Εδώ και δυο μήνες χρησιμοποιώ το λεωφορείο ως λύση για να πηγαίνω στην εργασία μου, ενώ το παιδί δεν μπορώ να το πάρω φροντιστήριο διότι δεν υπάρχει μέσο".

 

Περπάτα δυο ώρες για να πάει στη δουλειά της για να παίρνει 20 ευρώ τη μέρα μισθό

Η μητέρα, εξηγεί ότι ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. "Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις συγκοινωνίες. Θέλω 30 λεπτά περπάτημα να πάω σε στάση λεωφορείου , γιατί η περιοχή που μένω δεν έχει κοντά μου. Θέλω άλλα 23 λεπτά περπάτημα από εκεί που με αφήνει για να φτάσω στη δουλειά μου. Ενώ οι ώρες των λεωφορείων δεν βολεύουν. Η θα πρέπει να πάω 2 ώρες πριν ξεκινήσει η βάρδια μου ή θα πάω 1.5 ώρα μετά. Να σημειώσω ότι την ώρα που σχολνάω κάποιες δεν έχει λεωφορεία. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάρω ταξί. Άλλο μεγάλο θέμα, τα ταξί θέλουν από 23 ευρώ μέχρι 28 να με πάρουν στη δουλειά μου. Εγώ δουλεύω για 20 εύρω την ημέρα..."

 

Ηταν δυο μηνών το παιδί όταν τους εγκατέλειψε ο πατέρας- Μεγαλώνει μόνη της το 13χρονο παιδί της

Φανερά απογοητευμένη η μητέρα εξομολογείται στη δημοσιογράφο του ThemaOnline , πως ο πατέρας του παιδιού της, είναι απών από όταν το παιδί ήταν 2 μηνών. Από τότε μέχρι και σήμερα μεγαλώνει μόνη της το 13χρoνο παιδί της.

Χωρίς να λαμβάνει διατροφή ή κάποιο άλλο επίδομα παρά μόνο τα 188ευρώ ( επίδομα μονογονιού) αναφέρει ότι πολλές φορές αναγκάστηκε να κάνει 2-3 δουλειές ώστε να μπορέσει να φροντίσει το παιδί της.

Δούλευε 2-3 δουλειές - Διαγνώστηκε με αυτοάνοσο και με δυσκολία και πείσμα εργάζεται στην μία

Συγκινημένη η μητέρα σχολιάζει πως λόγω μιας αυτοάνοσης ασθένειας αδυνατεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα του παρελθόντος ενώ μετά δυσκολίας παλεύει να εργάζεται σε μια δουλειά, καθώς πρέπει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για το υπόλοιπο της ζωής της .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε «Στο παρελθόν έκανα 2 και 3 δουλειές. Πλέον με το αυτοάνοσο , δυσκολεύομαι και με αυτή τη μία, όμως βάζω πείσμα και συνεχίζω να εργάζομαι σε αυτή τη μια δουλειά, γιατί πρέπει να μεγαλώσω το παιδί μου. Έχω αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει την βάδιση μου, αρά αντιλαμβανόσαστε και η λύση του να περπατώ ένα 2ωρο κάθε φορά για να πιάσω λεωφορείο, δεν βοηθά. Πείτε μου, τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να πάω να κλέψω; Να σταματήσω την δουλειά μου; Να δουλεύω και να πιάνω ταξί και να μην ζούμε καθόλου; Έτσι και αλλιώς τρόφιμα με βοηθούν φιλανθρωπικές οργανώσεις γιατί δεν μπορώ να αντεπεξέλθω κάθε μήνα. Τι πρέπει να κάνω άλλο; Πραγματικά κουράστηκα με όλο αυτό».

 Ηταν άρρωστο το παιδί της και αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα να πληρώσει ταξί να της φέρει τα φάρμακα 

Συγκλονιστικό είναι ένα περιστατικό το οποίο περιγράφει : «Πριν λίγες μέρες αρρώστησε το παιδί μου. Έπρεπε να πληρώσω ταξί να μου φέρει τα φάρμακα από το φαρμακείο. Θέλετε να σας πω ότι πλήρωσα 17ευρώ διαδρομή και 35ευρώ φάρμακα; Λεφτά τα οποία δανείστηκα για να τα δώσω. Δεν υπάρχουν νόμοι; Δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να αποκτήσουμε τα βασικά εμείς; Το ξέρω ότι είμαι φτωχή. Δεν θέλω αυτοκίνητο πολυτελείας. Ένα μικρό παλιό αυτοκίνητο ζητώ να μπορώ να εξυπηρετηθώ και να το πληρώνω με δόσεις που θα με βολεύουν. Γιατί δεν υπάρχουν κάποια όρια στις τιμές ή εξυπηρετήσει σε ποσά δόσεων για οικογένειες σαν τη δική μου; »

«Όταν πήγα σε μια μάντρα να δω για φτηνό αυτοκίνητο και ζήτησα να πληρώνω δόση μικρότερη απο 400 ευρώ μου μίλησαν με μεγάλη ασέβεια σαν να είμαστε δούλοι. Χαρακτηριστικά μου είπε "Από τη στιγμή που δεν κρατάς κυρία μου, το αυτοκίνητο ιντα που το θέλεις; Εννα έρκεσαι να σου διώ να βάλεις και πεζίνα;" Τούτη είναι μια απάντηση κυρίου μάντρατζη, με έκανε να νιώσω πιο άχρηστη από ποτέ».

Η μητέρα ζητά τόσο να ακουστεί η φωνή της, καθώς πολλές άλλες οικογένειες αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα αλλά και να βρεί λύση με μεταφορικό μέσο ώστε να μπορεί να εργάζεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top