ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Θανάση: Αγανακτισμένη η μητέρα του – «Οι δολοφόνοι του παιδιού μου είναι ακόμη ελεύθεροι» - Τι ζητεί και ποια έκκληση απευθύνει

Υπόθεση Θανάση: Αγανακτισμένη η μητέρα του – «Οι δολοφόνοι του παιδιού μου είναι ακόμη ελεύθεροι» - Τι ζητεί και ποια έκκληση απευθύνει

Την απογοήτευση και την αγανάκτησή της, για το γεγονός πως 17 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιού της και 2 χρόνια μετά την εκταφή των οστών του, δεν υπήρξε καμία τιμωρία, εξέφρασε η μητέρα του Θανάση, Ανδριανή Νικολάου, η οποία καλεί τον κόσμο να στηρίξει την νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στις 2.30 μ.μ., έξω από τη Νομική Υπηρεσία.

Μιλώντας στο «ΣΙΓΜΑ» και την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η κ. Ανδριανή τόνισε πως «τα δικαιώματα του παιδιού μου έχουν καταπατηθεί στο έπακρο. Όχι μόνο από τους δολοφόνους που τον σκότωσαν, τους οποίους άφησαν να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ατιμώρητοι ανάμεσα μας για 17 ολόκληρα χρόνια, αλλά και από την Πολιτεία που έπρεπε να από την αρχή να έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον, αφού ο Θανάσης μου όταν τον δολοφόνησαν ήταν στρατιώτης και υπηρετούσε στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Αντ’ αυτού, πρόσθεσε, «συνεχίζεται ακόμη αυτή η κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του και της οικογένειας του. Που αντί η Πολιτεία και το κράτος να μας συμπαρασταθεί και να μας στηρίξει, μας πολεμούσε τόσα χρόνια να δεχτούμε τον μαρτυρικό θάνατο του σαν αυτοχειρία, για να καλύψουν ποιους, τους εγκληματίες. Και μας ταλαιπωρούν ακόμη. Ροκανίζουν τον χρόνο, χωρίς τη σύλληψη και την τιμωρία κανενός», επεσήμανε.

Αυτές τις μέρες, υπέδειξε ταυτόχρονα η κ. Νικολάου, «είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένη γιατί κλείνουν 2 χρόνια από την εκταφή, η οποία κατέδειξε και επιστημονικά πλέον αυτό που φώναζα τόσα χρόνια ότι ο μαρτυρικός θάνατός του επήλθε από κτυπήματα εκ προθέσεως και στραγγαλισμό και ακόμα δεν συνελήφθηκε και δεν τιμωρήθηκε κανένας».

«Επί τη ευκαιρία αυτή, που εδώ και 2 χρόνια βρίσκονται τα ιερά λείψανα του έξω από τον τάφο και ζω την κηδεία του κάθε μέρα, χωρίς τη δικαίωση ακόμα, θα εκδηλωθεί σχετική διαμαρτυρία μεθαύριο Σάββατο, στις 2.30 μ.μ., έξω από τη Νομική Υπηρεσία. Όχι για κάτι, απλά έτσι για να εκδηλωθούμε, ειρηνικά, και να πούμε στον κόσμο, ναι κάναμε αρκετή υπομονή, τώρα εδώ και 2 χρόνια είναι έξω τα λείψανα του παιδιού μου από τον τάφο και ακόμη δεν βλέπουμε κάποια κίνηση προς τους ενόχους και προς τους δράστες», πρόσθεσε και κάλεσε όλο τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του αυτόν τον ψυχοφθόρο, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα «που μας αφορά όλους, διότι είναι παιδί που χάσαμε στα καλά καθούμενα και όχι σκυλί ή λεφτά ή περιουσία που ξαναγίνονται».

Εμφανώς συγκινημένη η μητέρα του Θανάση τόνισε και τα εξής: «Θα ήθελα να μάθω και πως αισθάνονται αυτοί οι αδίστακτοι που άπλωσαν τα χέρια τους και κτύπησαν αλύπητα και στραγγάλισαν το αθώο παιδί μέχρι τον θάνατό του. Και τί ώρα φάνηκε στο αθώο παιδί μου και ποιες λέξεις εξέφρασε προτού ξεψυχήσει. Εάν θέλουν να λέγονται άνθρωποι και όχι τέρατα, τους καλώ να παραδοθούν και να ομολογήσουν για να ελαφρύνουν και την θέση τους και όχι μόνο, παρακαλώ και αυτούς που γνωρίζουν και δεν μιλούν, να μιλήσουν τώρα. Αυτοί που γνωρίζουν και δεν μιλούν είναι συνένοχοι και συνεργάτες του εγκλήματος, για αυτό τους παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μου για να ησυχάσει η ψυχή τους αλλά και η δική μου, που αγωνίζομαι τόσα χρόνια».

Σε σχέση με τις εν εξελίξει έρευνες για την υπόθεση, η κ. Νικολάου δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε, διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «έχω κουραστεί και από τις έρευνες και από τα πορίσματά τους και από όλα. Εγώ βλέπω το αποτέλεσμα. Έχουμε εδώ ένα φόνο. Ήταν οφθαλμοφανές το έγκλημα από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στην γέφυρα εκεί. Έναν φόνο που κουκουλώνεται εδώ και 17 χρόνια και 2 χρόνια τώρα είναι έξω από τον τάφο ο γιός μου και ακόμα δεν έχουν συλλάβει κάποιον. Υπάρχουν ύποπτοι και τους γνωρίζουν φαντάζομαι και γι’ αυτό μακρηγορούν. Δεν ξέρω τι να πω άλλο. Ειλικρινά έχω αγανακτήσει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της μητέρας του Θανάση στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top