ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπληρώνεται το παζλ των προεδρικών- Πάμε για ρεκόρ υποψηφίων

Συμπληρώνεται το παζλ των προεδρικών- Πάμε για ρεκόρ υποψηφίων

Η αποχώρηση του Μάριου Ηλιάδη από τον εκλογικό μαραθώνιο, μετά τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, κάθε άλλο παρά δεν μειώνει αισθητά τις πιθανότητες να έχουμε ρεκόρ υποψηφιοτήτων στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Πριν από δέκα ακριβώς χρόνια στις προεδρικές εκλογές του 2013 είχαμε 11 υποψήφιους ενώ τώρα, μέχρι στιγμής μετρούμε συνολικά επτά σίγουρους υποψήφιους και άλλους επτά ενδιαφερόμενους για υποβολή υποψηφιότητας. Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Κώστας Χριστοφίδης, Γιώργος Κολοκασίδης και Χρίστος Χρίστου, θεωρούνται οι βέβαιοι για υποβολή υποψηφιότητας, ενώ ενδιαφέρον για να τρέξουν στις προεδρικές έχουν εκδηλώσει οι εξής: Αλέξιος Σαββίδης, Τσελεστίνα Ντι Πέτρο, Ανδρόνικος Ζερβίδης, Λούης Κουτρουκκίδης, Κωνσταντίνος Παναγή, Χαράλαμπος Αριστοτέλους και Λουκάς Σταύρου.

Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μεθαύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα 101 πρόσωπα που θα προτείνουν και θα υποστηρίξουν τους υποψήφιους, ιδιαίτερα τους τρεις βασικούς διεκδικητές της προεδρίας, οι οποίοι θα θελήσουν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα. Τον Αβέρωφ Νεοφύτου θα προτείνει η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ενώ τον Νίκο Χριστοδουλίδη η Ιωάννα, ένα από τα τέσσερα παιδιά του, σε μια συμβολική κίνηση με αποδέκτη τους νέους. Αγνωστο παραμένει το πρόσωπο που θα προτείνει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ όπως έγινε γνωστό, τον Αχιλλέα Δημητριάδη θα προτείνει η Τιτίνα Λοϊζίδου, που έβαλε την Τουρκία στο εδώλιο του ΕΔΑΔ το 1998.

Τελειώνουν τα ψέματα

Τα επιτελεία των υποψηφίων οριστικοποιούν τους σχεδιασμούς τους ενόψει της τελικής αντεπίθεσης για την αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων των κομμάτων που τους στηρίζουν παραμένει η πρώτη προτεραιότητα για τα επιτελεία των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας. Με εξαίρεση τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης επενδύουν σε όλο το φάσμα των ψηφοφόρων. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απευθύνεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και της κεντροδεξιάς, αφού εκτιμάται ότι η συσπείρωση του ΑΚΕΛ πλησιάζει τα όριά της. Από την άλλη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει τη στρατηγική του ανοίγματος προς όλους τους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και κομματικής επιλογής, βλέποντας ότι η πολυσυλλεκτικότητα είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων και αυτό που του δίδει το προβάδισμα τους τελευταίους μήνες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top