ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωσε το ποσό τελών το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας

Ανακοίνωσε το ποσό τελών το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας

Ανακοίνωση αναφορικά με τα τέλη αποχετεύσεων σε Στρόβολο, Αγλαντζιά, ΄Εγκωμη, Λακατάμεια, Λατσιά, Κάτω Δευτερά και Ανάγεια εξέδωσε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας πληροφορεί τους ιδιοκτήτες ή κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας στους Δήμους Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Έγκωμης, Λακατάμειας, Λατσιών και στις Κοινότητες Κάτω Δευτεράς και Ανάγειας ότι ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται από τους Κανονισμούς 32, 33, 34 και 35 των περί Αποχετεύσεων Λευκωσίας Κανονισμών του 1973 μέχρι 2017, αποφάσισε και καθόρισε για το έτος 2023 τα ακόλουθα τέλη:

Eξήντα τρία σεντ (€0,63) για κάθε χίλια ευρώ αξίας γενικής εκτίμησης όπως είναι γραμμένη ή καταχωρημένη στα βιβλία του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, μετά από την τελευταία γενική εκτίμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας που διενεργήθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 69 του περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) Νόμου, για ιδιοκτήτες ή κάτοχους ακίνητης ιδιοκτησίας που βρίσκεται εντός των ορίων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας στην περιοχή Μείζονος Λευκωσίας και στις περιοχές των Κοινοτήτων Κάτω Δευτεράς και Ανάγειας, η οποία εξυπηρετείται ήδη ή που θα δύναται να εξυπηρετηθεί από το Σύστημα Αποχετεύσεων Λυμάτων του Συμβουλίου, όπως καθορίζεται σε σχέδια που βρίσκονται στα Γραφεία του Συμβουλίου.

Κανένα από τα πιο πάνω τέλη δεν θα καταβάλλεται για ακίνητη ιδιοκτησία που βρίσκεται μέσα στα όρια της περιοχής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, η οποία κηρύχθηκε απροσπέλαστη περιοχή.

Τα ετήσια τέλη που αναφέρονται πιο πάνω πρέπει να πληρωθούν στα Γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Μεγάλου Αλεξάνδρου 9, 1010, Λευκωσία, και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου www.sbn.org.cy, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023.

Αναφορικά με τα τέλη που καθορίζονται στην παράγραφο 1 της παρούσας γνωστοποίησης σύμφωνα με το Άρθρο 32 των Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμων 1971 έως 2020, από την 1η Νοεμβρίου 2023 θα επιβάλλεται επιβάρυνση επί του απλήρωτου ποσού ίση με πέντε τοις εκατόν (5%) στην περίπτωση πληρωμής του εν λόγω ποσού εντός τεσσάρων (4) μηνών και επιβάρυνση ίση με 15% στην περίπτωση πληρωμής του μετά την πάροδο τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας πληρωμής, δηλαδή μετά την 1η Μαρτίου 2024.

Πενήντα πέντε σεντ (€0,55) για κάθε κυβικό μέτρο νερού που καταναλώνεται από κάθε ένα ιδιοκτήτη ή κάτοχο υποστατικού που εξυπηρετείται από το Σύστημα Αποχετεύσεων Λυμάτων του Συμβουλίου. Το τέλος αυτό θα αναγράφεται στον λογαριασμό του νερού που καταναλώθηκε για κάθε διμηνία ή τριμηνία, ανάλογα με την περίπτωση, και θα καταβάλλεται στον ίδιο τόπο και χρόνο που καταβάλλεται και το αντίστοιχο τέλος κατανάλωσης νερού. Νοείται ότι το Συμβούλιο θα δύναται με δημόσια γνωστοποίηση να αλλάξει τον τόπο και χρόνο καταβολής του τέλους αυτού.

Στην περίπτωση που ιδιοκτήτες ή κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας που εμπίπτουν εντός των πιο πάνω Δήμων ή/και Κοινοτήτων δεν λάβουν ειδοποίηση για πληρωμή τελών, παρακαλούνται να επισκεφθούν τα Γραφεία του Συμβουλίου είτε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 22398500.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top