ΔΝΤ: «Η Κύπρος είναι μία ιστορία επιτυχίας»

ΔΝΤ: «Η Κύπρος είναι μία ιστορία επιτυχίας»

«Ιστορία επιτυχίας» χαρακτήρισε το κυπριακό πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, με αφορμή την αυριανή ολοκλήρωση της αποστολής της τρόικας στο νησί.

«Η Κύπρος είναι μία ιστορία επιτυχίας. Κλιμάκιο του ΔΝΤ είναι στην Κύπρο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας συζητώντας με τις αρχές τις πολιτικές που πρέπει να βρεθούν για την ολοκλήρωση της όγδοης αξιολόγησης του υποστηριζόμενου από το «Ταμείο» κυπριακού προγράμματος μεταρρυθμίσεων».


Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη ολοκληρώνεται αύριο (Παρασκευή 24/7/15) και τόνισε ότι η πρόσφατη επιστροφή στην ανάπτυξη είναι προφανώς καλά νέα για τη χώρα και τον κυπριακό λαό.
«Δείχνει ότι οι προσπάθειες που αναλήφθηκαν για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων αρχίζουν να αποδίδουν», κατέληξε.


Σε πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε αναφορικά με την Ελλάδα, ο κ. Ράις δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πότε ακριβώς το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα μεταβεί στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE