ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώπιον του κακουργιοδικείου θα οδηγηθούν 4 πρόσωπα για απάτη με rapid test – Πέραν του 1.000.000 τα κέρδη– Καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο  

Ενώπιον του κακουργιοδικείου θα οδηγηθούν 4 πρόσωπα για απάτη με rapid test – Πέραν του 1.000.000 τα κέρδη– Καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο   

Στα Δικαστήρια οδηγείται η υπόθεση σχετικά με φερόμενη απάτη με rapid test, που φέρεται να  ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, σήμερα (12/1) καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο για παραπομπή στο κακουργιοδικείο, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να αρχίσει το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τα 4 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην απάτη με τα rapid test, είναι αντιμέτωπα με τις κατηγορίες πλαστογραφίας, απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και κυκλοφορίας με πλαστά έγγραφα και συνομωσίας. Συνολικά απαγγέλθηκαν 14 κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως, η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Μάιο του 2021, όταν λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας πέρασαν το κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας, καταγγέλλοντας φερόμενη απάτη με τα rapid test που μπορεί να ξεπεράσει και το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε και αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, δύο φυσικά πρόσωπα και 2 νομικά πρόσωπα, έκαναν εισαγωγή προϊόντων στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα, με σκοπό τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για την διενέργεια rapid test που οργανώνει το Υπουργείο Υγείας, ενώ τα εν λόγω πρόσωπα φέρονται να προσπάθησαν να προμηθεύσουν το Υπουργείο με προϊόντα- «μαϊμού» τα οποία… επανασυσκευάστηκαν.

Πάντως, η εταιρεία Μεφάλ Δημόσια Λτδ, η οποία κέρδισε τον δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια Τεστ Αντιγόνου Covid-19 και της οποίας τα εμπορεύματα, που παράδωσε δεν έγιναν αποδεκτά από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, είχε εκδώσει ανακοίνωση, μέσω της οποίας έκανε λόγο ότι είχε πέσει θύμα απάτης από Κινέζους.

Παρά τους ισχυρισμούς των προσώπων και της εταιρείας, φαίνεται πως οι Αρχές δεν έχουν πειστεί, με αποτέλεσμα πλέον η σοβαρή αυτή η υπόθεση να οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top