ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπαθώνει ο Προδρόμου για διαρροή θεμάτων – «Δεν γίνεται να μην υπάρξουν συνέπειες» - Τι θα γίνει με τους 250 που έφυγαν από τις εξετάσεις

Ξεσπαθώνει ο Προδρόμου για διαρροή θεμάτων – «Δεν γίνεται να μην υπάρξουν συνέπειες» - Τι θα γίνει με τους 250 που έφυγαν από τις εξετάσεις

Παίρνει θέση ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου για το θέμα της διαρροής του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

«Ήταν μια άκρως ανεύθυνη ενέργεια μιας εκπαιδευτικού η οποία μπόρεσε να έχει για μερικά λεπτά πρόσβαση στα θέματα την ώρα που αυτά τυπώθηκαν στο σχολείο και θεώρησε καλό να στείλει σε άλλο πρόσωπο μια περιγραφή των θεμάτων. Στη συνέχεια έγινε διάδοση και πολλά παιδιά ενημερώθηκαν λίγη ώρα πριν το γραπτό», ανέφερε.

Ο Υπουργός μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρόκειται για ιδιωτικό σχολείο το οποίο διεξάγει και αυτό την δική του έρευνα για το συμβάν.

Όσο αφορά το γιατί είχε πρόσβαση η καθηγήτρια στο γραπτό ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι «γίνεται διερεύνηση αλλά εκ πρώτης όψεως η καθηγήτρια δεν αποτελούσε μέρος της επιτροπής του σχολείου η οποία χειρίζεται το θέμα και απλώς πληροφορήθηκε αφού τα γραπτά είχαν τυπωθεί», επιβεβαιώνοντας ότι ζητήθηκε συμβολή από τη Νομική Υπηρεσία για χειρισμό της υπόθεσης.

«Δεν γίνεται να μην υπάρξουν συνέπειες. Η ζημιά που έγινε είναι ασύμμετρη, αναστατώθηκαν όλα τα σχολεία, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί. Το Υπουργείο, η διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης δεν είχε άλλο περιθώριο εκείνη την ώρα παρά να προχωρήσει χρησιμοποιώντας τα εφεδρικά εξεταστικά θέματα», συμπλήρωσε.

«Το να αναβληθεί η εξέταση δεν ήταν και το πιο σοφό, τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και ήταν ήδη μέσα στις τάξεις»

Ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό παιδιών που έφυγαν από το σχολείο λόγω του γεγονότος, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα έχουν ευκαιρία να περάσουν στη δεύτερη σειρά εξέτασης, αν και δεν προβλέπεται αυτό.

«Χθες απουσίαζαν 66 παιδιά και αυτοί που αποχώρησαν είναι 250 παιδιά. Μπορούμε να διαχειριστούμε το θέμα. Οι 66 αν ήταν αδικαιολόγητα απόντες, είναι άλλο το θέμα, αν ήταν δικαιολογημένοι είναι άλλο θέμα».

«Τα 250 παιδιά τα οποία κακώς έφυγαν από το σχολείο, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν σε δεύτερη σειρά την εξέταση, για να καλυφτεί αυτό το θέμα. Θα δοθούν λύσεις για όλους. Στη διόρθωση θα ληφθεί υπόψη και η αναστάτωση που δημιουργήθηκε», εξήγησε ο κύριος Προδρόμου.  

«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τέτοια πράγματα και να θυματοποιεί κόσμο», συνέχισε.

Καταλήγοντας, αναφορά έκανε και στην ΟΕΛΜΕΚ επισημαίνοντας ότι «η ΟΕΛΜΕΚ ήθελε να αναβληθούν οι εξετάσεις. Αυτό δεν προβλέπεται και ούτε είναι δουλειά της ΟΕΛΜΕΚ»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top