ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστίνα Γιαννάκη: «Μεγάλο και σημαντικό έργο το Κέντρο Τραύματος – Θα μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα σε λίγα λεπτά ένα πολυτραυματία»

Χριστίνα Γιαννάκη: «Μεγάλο και σημαντικό έργο το Κέντρο Τραύματος – Θα μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα σε λίγα λεπτά ένα πολυτραυματία»

Ως ένα μεγάλο και ταυτόχρονα, πολύ σημαντικό έργο, χαρακτηρίζεται η δημιουργία του Κέντρου Τραύματος στην Κύπρο, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έρχεται για να εκσυγχρονίσει τον τομέα της υγείας στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και κάτι», η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, για το Κέντρο Τραύματος, εξήγησε πως, «αυτή τη λειτουργία του Παγκύπριου Κέντρου Τραύματος, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του τομέα της υγείας, ήταν μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας».

Είχαμε ζητήσει, συνέχισε η κα Γιαννάκη, «να ετοιμαστεί η αναβάθμιση του κέντρου, από τους Καθηγητές Δημητριάδη και τον Χρύσανθο Γεωργίου. Η μελέτη παρουσιάστηκε και μέσα από αυτή, αναδείχθηκε το τραύμα ως νόσος και όχι ως τυχαίο συμβάν, όπως και οι διάφορες διαθρωτικές αδυναμίες, στον τομέα του τραύματος στην Κύπρο, λόγω του απαρχαιωμένου συστήματος λειτουργίας και των ακατάλληλων υποδομών, της αποσπασματικής αντιμετώπισης του τραύματος στο νησί», τόνισε.

Ερωτηθείς ποια τραύματα θα περιθάλπονται στον εν λόγω κέντρο, η κα Γιαννάκη ξεκαθάρισε πως, στο Κέντρο Τραύματος θα μπορούν να περιθάλψουν ένα πολυτραυματία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το Κέντρο Τραύματος είχε παρουσιαστεί η πρόταση για τη δημιουργία του, η οποία και εγκρίθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2022.

Συνεχίζοντας, η Δρ. Γιαννάκη ανέφερε ότι, μεταξύ 19-25 Φεβρουαρίου θα γίνει η εκπαίδευση των τριών χειρουργών του Κέντρου Τραύματος στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Tel HaShomer στο Ισραήλ, προσθέτοντας πως, λόγω των καλών της σχέσεων με το εν λόγω νοσοκομείο, μεσολάβησε ώστε ο ΟΚΥπΥ να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευσή τους, παρά μόνο για το αεροπορικό εισιτήριο και τη διατροφή τους.

Επιπλέον, είπε πως, «θα ετοιμαστεί Στρατηγική της Εθνικής Επιτροπής με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Τραύματος» ενώ παράλληλα, προωθείται η δημιουργία Αρχείου Τραύματος και η ετοιμασία προγραμμάτων πρόληψης.

«Είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο. Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν κέντρα τραύματος, εκτός από την Κύπρο. Τώρα είναι η ώρα να γίνει. Αυτό το κέντρο θα μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ένα πολυτραυματία».

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top