ΚΥΠΡΟΣ

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Στο επίκεντρο της συζήτησης η εκπαίδευση

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Στο επίκεντρο της συζήτησης η εκπαίδευση

Την ανάγκη δημιουργίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου ή κλινικών, που θα ενισχύσουν την ακαδημαϊκή και ιατρική κοινότητα της Κύπρου συζήτησαν μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αντάλλαξε επίσης απόψεις με τον Πρύτανη, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη, τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και διοίκησης, Καθηγητή Ιωάννη Γιαπιντάκη και την αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγήτρια Τατιάνα Συνοδινού, για την ανάγκη προσέλκυσης ξένων φοιτητών μέσω της δημιουργίας αγγλόφωνων προγραμμάτων αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται για την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε επίσης το θέμα της δημιουργίας φοιτητικών εστιών ως επιπλέον στρατηγικό εργαλείο για προσέλκυση τόσο των Κυπρίων φοιτητών αλλά και ξένων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση.

Συζητήθηκαν επίσης οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται μέσω του κέντρου σταδιοδρομία του Πανεπιστημίου Κύπρου μέσω του οποίου προσφέρεται και η καθοδήγηση για πρακτική άσκηση τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Από μέρους του πανεπιστήμιου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυσης της κρατικής χορηγίας αλλά και της διασφάλισης της αυτονομίας του πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Νίκος Χριστδουλίδης επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Πληροφόρησης- Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου. Ακολούθησε ξενάγηση στο ερευνητικό κέντρο Κοίος, κατά την οποία έγινε παρουσίαση στον Νίκο Χριστοδουλίδη για τα προγράμματα του σε σχέση με την επιστημονική έρευνα υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον τομέα των Ευφυών Δικτυωμένων και Ενσωματωμένων Συστημάτων και την εφαρμογή τους στην παρακολούθηση και έλεγχο βασικών υποδομών και πόρων ζωτικής σημασίας.

Τέλος ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νηπιαγωγείο και βρεφοκομικό σταθμό «Λητώ Παπαχριστοφόρου, ένα χώρο πρότυπο αλλά και θετικό παράδειγμα σύζευξης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής τόσο για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και για τους φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου Κύπρου.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top