ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Αναστασιάδη σε Συντεχνίες για ΑΤΑ: «Μην προχωρήσετε σε μέτρα» - «Ποιον θα πιέσετε;»

Μήνυμα Αναστασιάδη σε Συντεχνίες για ΑΤΑ: «Μην προχωρήσετε σε μέτρα» - «Ποιον θα πιέσετε;»

Έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναστείλουν τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει με αφορμή το αδιέξοδο για την ΑΤΑ, απηύθυνε σήμερα (19/1) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διερωτόμενος την ίδια ώρα, «ποιον θα πιέσουν;».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ερωτηθείς για την εξαγγελία παναπεργίας στις 26 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού υπενθύμισε πως η παρούσα Κυβέρνηση επανέφερε αυτό που καταργήθηκε,, τόνισε πως «καταβάλαμε προσπάθειες. Υπάρχουν τέτοιες διιστάμενες απόψεις μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των εργαζομένων που χρειάζεται πραγματική βούληση από όλους, έτσι ώστε να υπάρξει μία συμφωνημένη ρύθμιση του θέματος, κάτι που κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες ο Υπουργός Εργασίας. Απ’ εκεί και πέρα δεν μπορούμε να παρέμβουμε κατά τρόπο που να ανατρέπει ή που να παίρνει ή να αρνείται δικαιώματα», ξεκαθάρισε.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως «εκείνο που θέλω να πω είναι ότι, η παρούσα Κυβέρνηση επανέφερε κάτι που καταργήθηκε επί προηγούμενης Κυβέρνησης, κατά το 50%», υποδεικνύοντας ότι «αυτό που απαιτείται είναι μία υπεύθυνη στάση από όλους» και διερωτήθηκε «τι θα εξυπηρετήσει ειλικρινά, αυτή την περίοδο, την μεταβατική, διότι βρισκόμαστε σε περίοδο μεταβατικής κυβερνήσεως, γιατί θα πρέπει να γίνει παναπεργία. Ποιον θα πιέσουν; Τί εκτός από την οικονομία θα ζημιώσουν;», διερωτήθηκε.

«Μία έκκληση θα κάνω προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να αναστείλουν τα μέτρα και να πουν ότι μετά τις Εκλογές, θα υπάρξει μία προσπάθεια, αφού για το 2023 διασφαλίζεται το 50%, αφού για τις συντεχνίες των εργαζομένων αποδέχονται μία σταδιακή επάνοδο στα πλήρη δικαιώματα, με βάση την ΑΤΑ, γιατί δεν το αφήνουν σε μεταγενέστερο στάδιο, ούτως ώστε η παρούσα Κυβέρνηση να μην μπορεί να δεσμεύσει, που δεν επιτρέπεται να δεσμεύσει, την Κυβέρνηση που ακολουθεί», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top