ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ευσταθίου για Μ. Σιζόπουλο: «Δεν θα του συγχωρήσω ποτέ την προσβολή στην μνήμη του γιου μου» - «Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό το υποκείμενο»

Κ. Ευσταθίου για Μ. Σιζόπουλο: «Δεν θα του συγχωρήσω ποτέ την προσβολή στην μνήμη του γιου μου» - «Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό το υποκείμενο»

«Πυρά» κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, και του περίγυρού του, όπως είπε, εξαπέλυσε σήμερα Παρασκευή (20/1) ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου, ένα 24ωρο μετά και την επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Ο κ. Ευσταθίου αφού αναφέρθηκε στο τι προηγήθηκε της διαγραφής του και στα όσα ο κ. Σιζόπουλος λέει για τον ίδιο σε κλειστούς κύκλους και πίσω από την πλάτη του, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά μαζί του, καθώς και πως δεν θα τον συγχωρέσει ποτέ για το γεγονός πως πρόσβαλε την οικογένεια του και κυρίως τον μακαριστό γιό του.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο διαγραφείς Βουλευτής της ΕΔΕΚ κι ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «από τη μία ένιωσα απογοητευμένος και από την άλλη νιώθω ότι έχω απαλλαγεί από την τοξικότητα και μπορώ να λειτουργήσω πλέον σαν Βουλευτής Λευκωσίας, Σοσιαλιστής, Λυσσαριδικός Βουλευτής Λευκωσίας, ελεύθερος από τα βαρίδια, τα οποία είχα ή θα είχα εάν δεν με διέγραφαν».

«Για μένα είναι τίτλος τιμής το ότι με διέγραψε ο Μαρίνος Σιζόπουλος και η κουστωδία του. Τίτλος τιμής ήταν η εγγραφή μου στην ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη», επεσήμανε.

Σε σχέση με το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Ευσταθίου ξεκαθάρισε πως ό,τι έκανε το έκανε για λόγους συνείδησης και λόγους αρχής. «Πίστευα και πιστεύω ότι το Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου έχει και μέλλον έχει και παρόν, έχει παρελθόν και ιστορία. Δεν θα ανεχόμουν ποτέ, όπως και δεν ανέχτηκα την χάλκευση της Ιστορίας του και την απαλλοτρίωση και το ξεπούλημα των αρχών του, μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που κατά την κρίση του κ. Σιζόπουλου και των πέριξ αυτόν, ήταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης», εξήγησε περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε και πως με τον Νίκο Χριστοδουλίδη δεν έχει κάτι προσωπικό. «Είναι αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτοί που με κατηγορούν ότι για να διαφωνήσεις με τον μεγάλο αρχηγό υπάρχουν άλλα κίνητρα. Είναι πολιτικές οι διαφωνίες μου. Διαφώνησα με την μάζωξη εκείνη, τον εξευτελισμό συνέδριο, διαφώνησα με τις προγραφές, διαφώνησα με την αλλαγή γραμμής στο Κυπριακό, διαφώνησα με την αλλαγή γραμμής στα ιδεολογικά και πολιτικά δρώμενα του κόμματος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ανεξάρτητο Βουλευτή, δεν υπάρχει επίπεδο πλέον στην ΕΔΕΚ. «Το έχει καταρρακώσει ο Μαρίνος Σιζόπουλος και όλοι αυτοί που περιφέρονται γύρω του, τους οποίους βεβαίως ενώνει η προοπτική της Υπουργοποίησης τους ή να πάρουν 1-2 θέσεις στο νέο σχήμα», εξήγησε.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει αναφορές για τον αδελφό του, ο κ. Ευσταθίου είπε: «Αυτή η πραγματικά χυδαία προπαγάνδα που δείχνει το επίπεδο του ανδρός. Έχει φτάσει στο σημείο ο Μαρίνος Σιζόπουλος να με λοιδορεί, χρησιμοποιώντας και προσβάλλοντας τον πατέρα μου, τον αδελφό μου, που μακάρι να μπορούσε να εργαστεί ο αδελφός μου και θα τον βοηθούσα με τα 15 μου υπέρ της υποψηφιότητας Κολοκασίδη, μακάρι να μπορούσε, δεν μπορεί όμως. Έχει φτάσει στο σημείο αυτός ο Μαρίνος ο Σιζόπουλος να βάζει στο στόμα του (ήταν πιο βαρύς χαρακτηρισμός) ακόμα και τον γιο μου που έχασα πριν 5 χρόνια για να με κατηγορήσει. Αυτός είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος».

«Το τι λέει πίσω από την πλάτη μας, σε κλειστούς κύκλους, το τι διαδίδει είναι απίστευτο. Αυτή είναι η κατάντια του Σοσιαλιστικού της Κύπρου. Αντί πολιτικής επιχειρηματολογίας, να λέμε ό,τι φανταστούμε, να λοιδορούμε, να προσβάλλουμε μνήμες αγαπημένων προσώπων του άλλου, απλά και μόνο για να τον θίξουμε», συνέχισε ο κ. Ευσταθίου.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με το τι λέει ο κ. Σιζόπουλος και ο περίγυρος του, διεμήνυσε πως δεν θα του συγχωρήσω ποτέ την προσβολή που έχει κάνει στην οικογένεια μου, στον πατέρα μου, στον αδελφό μου, αλλά κυρίως στην μνήμη του γιού μου, του μακαρίτη του Στυλιανού μου. Πραγματικά από τούδε και στο εξής δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό το υποκείμενο», κατέληξε ο κ. Ευσταθίου.

Η παρέμβαση του κ. Ευσταθίου και οι αναφορές του μετά το 10ο λεπτό στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top