Προεδρικές εκλογές στη Τσεχία - Νικητής ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ με 56%

Προεδρικές εκλογές στη Τσεχία - Νικητής ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ με 56%

Ο απόστρατος στρατηγός Πετρ Πάβελ είναι ο νικητής του β' γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Δημοκρατία της Τσεχίας, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πάβελ συγκεντρώνει το 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο αντίπαλός του, ο δισεκατομμυριούχος πρώην Πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Στον πρώτο γύρο που διεξήχθη πριν από ένα δεκαπενθήμερο, ο Πάβελ εξασφάλισε 35,4%, ενώ ο Μπάμπις έλαβε 35%.

Στην Τσεχία, ο ρόλος του αρχηγού του κράτους είναι κυρίως τελετουργικός, ωστόσο ο Πρόεδρος διορίζει την κυβέρνηση και είναι ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE