ΚΟΣΜΟΣ

Ιδού η απορία... Γιατί οι γυναίκες έλκονται από τους μπαμπάδες με ωραίους γιους;

Ιδού η απορία... Γιατί οι γυναίκες έλκονται από τους μπαμπάδες με ωραίους γιους;

Οι άνδρες που έχουν ωραίους γιους φαίνονται στα μάτια των γυναικών ομορφότεροι.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, αυτό συμβαίνει επειδή υποσυνείδητα θεωρούν ότι φέρουν καλύτερα και υγιέστερα γονίδια από εκείνους που έχουν ασχημότερα παιδιά.

Οι γυναίκες προτιμούν για εξελικτικούς λόγους τους άνδρες που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθώς αυτά υπονοούν ότι έχουν καλύτερα γονίδια και έτσι θα μπορέσουν να χαρίσουν σε μία γυναίκα υγιείς απογόνους. Ένας άνδρας που έχει ήδη ωραία παιδιά κρατάει ουσιαστικά στα χέρια του τη ζωντανή απόδειξη του καλού γενετικού του υλικού.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Trnava στη Σλοβακία έδειξαν σε 260 γυναίκες φωτογραφίες ανδρών, που σε προηγούμενο πείραμα είχαν βαθμολογηθεί σχετικά με την εμφάνισή τους.

Οι φωτογραφίες αυτές των ανδρών συνοδεύονταν από φωτογραφίες αγοριών (μεταξύ 4 και 5 ετών) που είχαν επίσης σε προηγούμενο πείραμα βαθμολογηθεί σχετικά με την εμφάνισή τους. Οι ειδικοί είπαν στις γυναίκες ότι τα αγόρια ήταν γιοι των εν λόγω ανδρών αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν. Όταν οι φωτογραφίες των ανδρών συνοδεύονταν από έναν γοητευτικό «γιο» τότε οι συμμετέχουσες στην έρευνα θεωρούσαν και τον «μπαμπά» γοητευτικό, όταν συνοδεύονταν από ένα άσχημο «γιο» τότε ούτε ο μπαμπάς έπαιρνε «καλό βαθμό». Μάλιστα η εκτίμηση αυτή των γυναικών δεν είχε να κάνει μόνο με διαθέσιμους άνδρες αλλά ακόμα και με όσους ήταν ακόμα παντρεμένοι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top