ΔΙΕΘΝΗ

Θετική η Τουρκία για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά όχι για Σουηδία

Θετική η Τουρκία για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά όχι για Σουηδία

Την τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ότι «χαιρετά την Ελλάδα» εγκαταλείποντας τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Είπε επίσης ότι η προοπτική της Άγκυρας για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι θετική, αλλά δεν είναι θετική για τη Σουηδία.

Σε ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος απαξίωσε το έγγραφο κοινής πολιτικής στο οποίο συμφώνησαν τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης και είπε: «Χαιρετούν τη Δύση που δεν θέλει αντίπαλο την χώρα μας και ενοχλείται από την ενίσχυση της. Μάλιστα βγήκε κάποιος και λέει ‘η Δύση θα μας πει μπράβο’. Ντροπή τους, ντροπή τους. Λέγοντας ότι θα επιστρέψουμε πίσω στο πρόγραμμα των F35 χαιρετούν όσους παραδέχονται ότι είναι συστηματικά και συνειδητά εχθρικοί προς την Τουρκία. Λέγοντας ότι θα εγκαταλείψουν τον αγώνα μας για την προστασία των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο χαιρετούν την Ελλάδα. Χαιρετούν τους πραξικοπηματίες και τους κηδεμόνες με την υπόσχεση να αναβιώσουν την παλιά Τουρκία».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. «Σουηδία, μην προσπαθείς άδικα. Δεν θα πούμε ‘ναι΄στην είσοδό σας στο ΝΑΤΟ όσο εσύ επιτρέπεις το ιερό μου βιβλίο, το Κοράνι, να καεί, να σκιστεί και εφόσον εσείς και οι σωματοφύλακές σας επιτρέπετε να συμβεί αυτό. Και, η προοπτική μας για τη Φινλανδία είναι θετική, αλλά δεν είναι θετική για τη Σουηδία. Και αυτό να το ξέρετε έτσι!», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top