ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ έτοιμος να εκραγεί λίγο πριν την κάλπη - Ψήφος κατά βούληση

ΔΗΣΥ έτοιμος να εκραγεί λίγο πριν την κάλπη - Ψήφος κατά βούληση

Κάθε άλλο παρά μονιασμένος είναι ο ΔΗΣΥ λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο αποκλεισμός του Αβέρωφ Νεοφύτου από τον δεύτερο γύρο προκαλεί εσωκομματικούς κραδασμούς με άγνωστη κατάληξη. Η χθεσινοβραδυνή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου που αποφάσισε ψήφο κατά βούληση στο δεύτερο γύρο της Κυριακής, δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το κυβερνών κόμμα, το οποίο αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί στην επόμενη κυβέρνηση και θα τοποθετηθεί στην υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και ήταν ιδιαίτερα έντονη, με φωνές και αποδοκιμασίες, ενώ υπήρξε και επεισόδιο προπηλακισμού δημοσιογράφων, το οποίο τερματίστηκε με την παρέμβαση του ιδίου του προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος στην εκλογική συνδιάσκεψη της 11ης Μαρτίου.

Παρά την ετοιμότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη να δώσει στον ΔΗΣΥ ουσιαστική εκπροσώπηση στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει εάν εκλεγεί, το ΠΓ δεν συζήτησε σενάριο στήριξής του. Η μοναδική εισήγηση που τέθηκε προς έγκριση ή απόρριψη ήταν η πρόταση για ψήφο κατά βούληση και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών συνέδρων, οι οποίοι από το βήμα του Πολιτικού Γραφείου, τον επέκριναν ως τον υπαίτιο της εκλογικής ήττας. Στελέχη που πήραν τον λόγο καταφέρθηκαν εναντίον του, κατηγορώντας τον ως «προδότη» και «αποστάτη».

Υπήρξαν σύνεδροι που τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για ψήφο κατά βούληση αλλά ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν Ανδρέα Μαυρογιάννη. Υπήρξαν όμως και κορυφαία στελέχη τα οποία τοποθετήθηκαν υπέρ της ψήφου κατά βούληση χωρίς όμως να ταχθούν υπέρ ή εναντίον οποιουδήποτε από τους δύο μονομάχους.

Η απόφαση για ψήφο κατά βούληση επιτρέπει σε μέλη και στελέχη να τοποθετηθούν κατά συνείδηση ενόψει των εκλογών της Κυριακής, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα αρχίσει να εκφράζεται από σήμερα, με δηλώσεις στελεχών υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, ή του Ανδρέα Μαυρογιάννη, κάτι το οποίο ασφαλώς θα επιτείνει το κλίμα που υπάρχει.

Αγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Επίτιμου Προέδρου του κόμματος, Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τελικά δεν παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, εξαιτίας των πληροφοριών για έντονη διάθεση αποδοκιμασίας του ιδίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top