ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ εξηγεί γιατί καθυστερεί η βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία

Ο ΟΗΕ εξηγεί γιατί καθυστερεί η βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία

Μεγάλη κουβέντα έχει προκληθεί για το γεγονός της καθυστέρησης της βοήθειας από τον ΟΗΕ προς τους σεισμόπληκτους στη Συρία που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Όπως εξήγησε στο Reuters εκπρόσωπος του ΟΗΕ η βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία από τα τμήματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων προς τα ελεγχόμενα εδάφη από τις ομάδες των ανταρτών έχει καθυστερήσει λόγω ζητημάτων έγκρισης από την ισλαμιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ.

Η κυβέρνηση στη Συρία εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την προθυμία της να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια ζώνη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης και η οποία καταστράφηκε από τον σεισμό της Δευτέρας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ δήλωσε στο Reuters ότι “υπάρχουν θέματα με την έγκριση της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ”, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Δαμασκό αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι ο ΟΗΕ “εξακολουθεί να εργάζεται με τα εμπλεκόμενα μέρη για να έχει πρόσβαση στην περιοχή”.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το γραφείο Τύπου της οργάνωσης στο αίτημα να σχολιάσει.

Πηγή της οργάνωσης στην Ιντλίμπ είπε στο Reuters ότι η οργάνωση δεν επιτρέπει την μεταφορά ανθρωπιστικού υλικού από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση τμήματα της Συρίας και ότι η βοήθεια θα πρέπει να εισέρχεται από την Τουρκία προς τον βορρά.

“Η Τουρκία έχει ανοίξει όλους τους δρόμους και δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς να επωφεληθεί από την κατάσταση για να δείξει ότι βοηθάει”, είπε η πηγή.

Οι εχθροπραξίες στη Συρία όπου ο εμφύλιος πόλεμος συμπληρώνει σχεδόν 12 χρόνια αποτελούν πρόκληση για τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που προσπαθούν να φέρουν βοήθεια στους σεισμόπληκτους.

Ένα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια απο την βορειοανατολική περιοχή της Συρίας που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο, το οποίο μετέφερε καύσιμα και άλλη βοήθεια, κλήθηκε την Πέμπτη να επιστρέψει από τα βορειοδυτικά όπου κυριαρχούν οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσερχόμενος σήμερα στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σε σχέση με ευρωτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top