Επιβεβαιώνεται στην Ιταλία η νίκη της συντηρητικής παράταξης στις τοπικές εκλογές σε Λομβαρδία και Λάτιο

Επιβεβαιώνεται στην Ιταλία η νίκη της συντηρητικής παράταξης στις τοπικές εκλογές σε Λομβαρδία και Λάτιο

Οι προβολές επί πραγματικών ψήφων, επιβεβαιώνουν τα ποσοστά των exit poll για άνετη νίκη της συντηρητικής παράταξης στις τοπικές εκλογές των περιφερειών Λάτιο και Λομβαρδία, με πρωτεύουσα την Ρώμη και το Μιλάνο.

Βάσει των προβολών, ο κεντροδεξιός απερχόμενος περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, επανεκλέγεται με ποσοστό 54,4%, ενώ ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιερφραντσέσκο Μαγιορίνο συγκεντρώνει ποσοστό 33,3%.

Στην περιφέρεια Λάτσιο, της ιταλικής πρωτεύουσας, ο συντηρητικός υποψήφιος Φραντσέσκο Ρόκα (υποστηριζόμενος από την Φόρτσα Ιτάλια, την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας) βρίσκεται στο 51,4%. Ο δε κεντροαριστερός Αλέσιο Ντ' Αμάτο, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων, στηρίχθηκε από το 35,3% των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο αυξάνει την ενότητα της κεντροδεξιάς και ενισχύει το έργο της κυβέρνησης», δήλωσε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι. Προβληματική παράμετρος των τοπικών αυτών αναμετρήσεων, ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων: στην περιφέρεια της Ρώμης περιορίσθηκε στο 37,2% και στην Λομβαρδία στο 41,6%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE