ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: «Μαγκιά δεν είναι να εκφεύγεις της στράτευσης, αλλά να υπηρετείς την πατρίδα σου»

ΥΠΑΜ: «Μαγκιά δεν είναι να εκφεύγεις της στράτευσης, αλλά να υπηρετείς την πατρίδα σου»

Μαγκιά «δεν είναι να εκφεύγεις της στράτευσης», αλλά "να υπηρετείς την πατρίδα σου", δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, σε προσφώνηση του προς τους εθνοφρουρούς του ΚΕΝ Λάρνακας στο οποίο πραγματοποιήθηκε χθες συναυλία προς τιμήν του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Φωκαΐδης απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς είπε: «Πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι που υπηρετείτε την πατρίδα,  το κράτος μπορεί να λειτουργεί, η οικονομία να αναπτύσσεται, οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια, επειδή ακριβώς εσείς επιτελείτε το καθήκον σας προς την πατρίδα, επειδή εσείς προσφέρετε με την υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι πέρα από την επιτέλεση του καθήκοντος, ο χρόνος της θητείας των εθνοφρουρών μπορεί να καταστεί περαιτέρω παραγωγικός και ωφέλιμος, γι’ αυτό και το Υπουργείο Άμυνας φέτος εγκαινίασε μια νέα πολιτική θετικών κινήτρων, η οποία περιλαμβάνει προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης, επαγγελματικής κατάρτισης, προαγωγής της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σύγχρονα προγράμματα εκγύμνασης, αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.

«Μεγάλη είναι και η μέριμνά μας για την εμπέδωση κλίματος αξιοκρατίας, ισονομίας και διαφάνειας, στοιχεία απαραίτητα για την προαγωγή κλίματος ομοψυχίας, ενίσχυσης του φρονήματος, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του στρατεύματος», δήλωσε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στο Μάριο Τόκα, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι αποτελεί πρότυπο ήθους, φιλοπατρίας και αρετής.

«Γνωστή και μεγάλη ήταν επίσης η αγάπη του για τα στρατευμένα νιάτα μας, γι’ αυτό και συνέβαλε στην καθιέρωση του θεσμού των συναυλιών στα ΚΕΝ. Ενός θεσμού που επαναφέρουμε από φέτος προς τιμήν του και που πραγματοποιείται με τη στήριξη της οικογένειάς του και την ευγενή χορηγία της Συνεργατικής Τράπεζας», συμπλήρωσε.

Στην ψεσινή συναυλία παρευρέθηκε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, ο οποίος επίσης προσφώνησε τους νεοσύλλεκτους, καθώς και ο αδελφός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Νίκος Τόκας.

Η επόμενη και τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ΚΕΝ Πάφου.

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων θα γίνει την Παρασκευή, 31η  Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top