ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους μέσω SupportCY της Τράπεζας Κύπρου

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους μέσω SupportCY της Τράπεζας Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου, μέσω του SupportCY, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την αμέσως επόμενη μέρα των καταστροφικών σεισμών, η τράπεζα επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας την ετοιμότητά της να συμβάλει στη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους.

Χθες, Πέμπτη, η υποστήριξη υλοποιήθηκε με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα σταλεί αεροπορικώς στον Λίβανο και από εκεί θα παραληφθεί από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής για τους σεισμόπληκτους, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία με το Πατριαρχείο έγινε μετά από αίτημα που στάλθηκε στο SupportCY, μέσω του μέλους ΜΚΟ ΚΕΠΑ (Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης), στο Παραλίμνι.

Προστίθεται ότι 11 επιχειρήσεις, μέλη του SupportCY, ανταποκρίθηκαν με τη σειρά τους και ενίσχυσαν με ποικίλους τρόπους την προσπάθεια, αυτή. Οι επιχειρήσεις, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου, είναι η Cyprus Airways, Leroy Merlin, Apollonion Private Hospital, EnrgyIntel, Unicars, Athienites Stores, Grant Thorton, Ergo Home Group, Mundipharma Pharmaceuticals και ΑΝΤ1.

Αναφέρεται ότι η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, η οποία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, τη δύναμη της συνεργασίας. Οργανώσεις, επιχειρήσεις, κρατικός μηχανισμός και εθελοντές συνεργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα».

Επισήμανε επίσης, την ετοιμότητα του μηχανισμού που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα μέσω του SupportCY, και όχι μόνο, για ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα της κοινωνίας.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι από την πλευρά του, ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις και το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, για την υποστήριξη της ευρύτερης προσπάθειας της χώρας μας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top