ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στα μαχαίρια» Σαββίδης και Οδυσσέας – Ποιος μπορεί να απολύσει τον Γενικό Ελεγκτή

«Στα μαχαίρια» Σαββίδης και Οδυσσέας – Ποιος μπορεί να απολύσει τον Γενικό Ελεγκτή

Τεταμένη φαίνεται να είναι, η κατάσταση μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, και Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, εξήγησε ότι, όλα ξεκίνησαν όταν η Ελεγκτική έλαβε παράπονο ότι, ορισμένοι οπλίτες υπηρετούν τη θητεία τους φτιάχνοντας καφέδες στο Υπουργείο Άμυνας. Από την πλευρά της η Ελεγκτική ήθελε να προχωρήσει στη διερεύνηση της εν λόγω καταγγελίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελεγκτική, η καταγγελία αφορά παιδιά κρατικών αξιωματούχων και επώνυμων οικογενειών. Η Ελεγκτική στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της μπορεί να ελέγξει για το κομμάτι της δημόσιας δαπάνης και αν αυτή είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η Ελεγκτική διερωτάται εφόσον η καντίνα στο ΥΠΑΜ διαχειρίζεται από ιδιώτη γιατί χρειάζονται και 3-4 στρατιώτες εκεί οι οποίοι παίρνουν και μισθό ως οπλίτες. Την ίδια ώρα λόγω της απόσπασής του χρειάστηκε να καλυφθεί το κενό στη μονάδα τους από ΣΥΟΠ; Επίσης με ποια κριτήρια έγιναν οι αποσπάσεις;

Παρ’ όλα αυτά, έρευνα επί του θέματος, φαίνεται, να έκανε και ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αύξηση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς, πόρισμα το οποίο έπρεπε να γίνει από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, «η θέση μας ως Υπηρεσία είναι ότι, οι εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα, ως θεσμός, το να είναι και νομικός σύμβουλος του κράτους και δημόσιος κατήγορος, θέτουν εμπόδια στην ανεξαρτησία της Ελεγκτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Γιώργος Σαββίδης κατηγόρησε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για «ανάρμοστη συμπεριφορά», κάτι το οποίο παραπέμπει σε απόλυση, με τον Γενικό Ελεγκτή να απαντά, «δεν φοβάμαι».

Ποιος μπορεί να απολύσει τον Γενικό Ελεγκτή

Ταυτόχρονα, καλεσμένος στη ίδια εκπομπή, βρέθηκε και ο συνταγματολόγος, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα εξήγησε ποιος μπορεί να προχωρήσει στην απόλυση του Γενικού Ελεγκτή.

Σύμφωνα με τον κ. Αιμιλιανίδη, «δικαιοδοσία για παύση ή απόλυση του Γενικού Ελεγκτή, έχει μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο».

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top