ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Δημητρίου: «Έπρεπε να μην ασχολούμαστε τόσο με τον Χριστοδουλίδη» - Τα «λάθη» του Αβέρωφ

Δημήτρης Δημητρίου: «Έπρεπε να μην ασχολούμαστε τόσο με τον Χριστοδουλίδη» - Τα «λάθη» του Αβέρωφ

«Είναι η ώρα που ο ΔΗΣΥ χρειάζεται μία ολική επανεκκίνηση, να κάνουμε τον Συναγερμό ένα σύγχρονο πολιτικό μηχανισμό, να δούμε πώς γίνεται ξανά μεγάλος, πρωταγωνιστής», δήλωσε ο προσφάτως παραιτηθείς από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε πως «πιστεύω ότι μπορώ να γίνω μαζί με τους συνεργάτες μου φορέας αυτής της αλλαγής. Αν παραμείνουμε σε στασιμότητα, η παράταξή μας θα συνεχίσει να βυθίζεται».

Ερωτηθείς για το αν κρίνεται λανθασμένη η απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος στις Προεδρικές ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Δημήτρης Δημητρίου απάντησε πως χάσαμε μια μάχη και το πρόβλημα προέκυψε όταν τέθηκε το δίλημμα στον κόσμο του Συναγερμού να επιλέξει κάτι άλλο στον β’ γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου ο δρόμος για να πάει ο ΔΗΣΥ μπροστά είναι η διαφάνεια. «Δεν πρέπει να είναι ο ΔΗΣΥ ποτέ ξανά σε δυσμενή θέση. Όλες μου οι συναντήσεις θα είναι δημόσια αναρτημένες. Πρέπει να δούμε και λίγο την οργάνωση του κόμματος. Οι τοπικές επιτροπές δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο στις εκλογές. Μέσω των τοπικών μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και νέους ανθρώπους», υπέδειξε.

Για το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί για τη στήριξη του Αβέρωφ, είπε πως ήταν συλλογική. «Μέχρι τις εκλογές, μεσολάβησε μεγάλο διάστημα όπου έγιναν λάθη. όταν συνεδριάζαμε λέγαμε ότι πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά με τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας», ανέφερε.

Ανακοίνωνε αυτοβούλως προτάσεις ο Αβέρωφ

Μάλιστα αναφέρθηκε σε δύο σημεία τα οποία προκάλεσαν προβλήματα στην εκστρατεία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των προτάσεων Αβέρωφ για την φορολογική μεταρρύθμιση και τον βοηθό αντιπρόεδρο που έγιναν χωρίς συζήτηση με την ηγεσία του κόμματος. «Το ακούσαμε και ‘μεις με την ηγεσία του κόμματος όταν το ανακοίνωνε», σημείωσε.

«Μας πλήγωσε»

Αναφερόμενος στον Νίκο Χριστοδουλίδη, είπε πως πλήγωσε την παράταξή μας προεκλογικά γιατί δεν ακολούθησε τις διαδικασίες, το καταστατικό της παράταξης. «Κάναμε τη μάχη, δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας με ένα κακό αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας. Αλλά πρέπει ότι δεν μας σκοτώνει να μας κάνει πιο δυνατούς», τόνισε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top