Η PEGA απειλείται με μήνυση από την Intellexa - Καταγγελία Γερμανίδας Ευρωβουλευτή

Η PEGA απειλείται με μήνυση από την Intellexa - Καταγγελία Γερμανίδας Ευρωβουλευτή

Η ερευνητική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus (PEGA) απειλείται με μήνυση από την εταιρία Intellexa του Ταλ Ντιλιάν, καταγγέλλει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ευρωβουλευτής και μέλος της PEGA Χάνα Νόιμαν (Πράσινοι, Γερμανία), αναρτώντας επιστολή την οποία έλαβε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής από τους δικηγόρους της εταιρίας.

«Αν διερωτηθήκατε ποτέ γιατί τα μέλη της Βουλής έχουν βουλευτική ασυλία - η Intellexa απειλεί να μηνύσει ολόκληρη την @EP_PegaInquiry για το προσχέδιο έκθεσής της» ανέφερε η κ. Νόιμαν.

«Μάλλον κάποιος δεν καταλαβαίνει πως εδώ είμαστε οι νομοθέτες» πρόσθεσε.

Η επιστολή, στην οποία δεν αναγράφεται ημερομηνία, απευθύνεται στον πρόεδρο της PEGA Γερούν Λενάερς (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κάτω Χώρες) και υπογράφεται από δικηγορική εταιρία από την Αθήνα η οποία παρουσιάζεται ως νομικός εκπρόσωπος της Intellexa.

Σύμφωνα με το κείμενο, σκοπός της επιστολής είναι να ενημερώσει τον επικεφαλής της PEGA πως έχει λάβει οδηγίες από την Intellexa να εξετάσει «ορισμένες πτυχές σε σχέση με τη νομιμότητα και την ουσία των ενεργειών της επιτροπής PEGA σε σχέση με την εταιρεία».

«Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των κατάλληλων ενεργειών προς την κατεύθυνση των επιχειρημάτων της κατά των ανωτέρω ενεργειών καθώς και της δημοσίευσης της επιτροπής PEGA» προστίθεται.

Σύμφωνα με την επιστολή, η εταιρεία αναμένεται να επανέλθει με την επίσημη θέση ή αιτιάσεις εντός 21 ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE