ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρές ο κόσμος στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Κάθε πέρσι και καλύτερα…

Ουρές ο κόσμος στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Κάθε πέρσι και καλύτερα…

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε την Τετάρτη (29/7/15) στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με τον κόσμο να σχηματίζει τεράστιες – για τα δεδομένα του αεροδρομίου – ουρές, ενώ στην αναμονή δεν είναι λίγοι αυτοί που δυσανασχέτησαν.

Διαχρονικό είναι το πρόβλημα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καθώς όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο συνωστισμός που παρατηρείται στο σημείο ελέγχου διαβατηρίων του αεροδρομίου Λάρνακας, ταλαιπωρεί αρκετούς ξένους αλλά και ντόπιους ταξιδιώτες. 

Τι έγινε την Τετάρτη (29/7)
Η ιστοσελίδα μας, παρατηρώντας στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο Facebook, πρόσεξε τη δημόσια καταγγελία που έκανε χρήστης του, σύμφωνα με την οποία πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε, καθώς οι ουρές που σχηματίζονταν έφταναν μέχρι την αίθουσα ελέγχου αποσκευών. 

Κανένας δεν έχασε την πτήση του αλλά…
Σύμφωνες με καλά ενημερωμένη πηγή, ουδείς – ευτυχώς δηλαδή – εκ των όσων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, δεν έχασε την πτήση του. Εκείνο όπως που έμεινε στο μυαλό όσων στήθηκαν στις ουρές, ήταν ο εκνευρισμός της αργής εξυπηρέτησης και της αναμονής στην ουρά. 

Δείτε την ανάρτηση που έγινε στο Facebook:

Η ιστορία του χρόνιου προβλήματος
Πέρσι στις 22 Ιουνίου 2014, σημειώθηκε καθυστέρηση 14 πτήσεων, αφού αστυνομικοί του τμήματος αλλοδαπών και μετανάστευσης στον έλεγχο διαβατηρίων αποδείχθηκαν πολύ λίγοι (στον αριθμό) για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες. 
Το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο. Είχε παρουσιαστεί και στις 24 Ιουλίου του 2014. Ένα 30ήμερο μετά το πρώτο περιστατικό. Οι ταξιδιώτες ήταν συνωστισμένοι στον χώρο και καθόλου ευχαριστημένοι με την κατάσταση. 

Έγινε προσπάθεια επίλυσης του προβήματος
Ερευνώντας το θέμα, πληροφορηθήκαμε πως από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το φαινόμενο, οι εμπλεκόμενοι προσπάθησαν να επιλύσουν το πρόβλημα, ανεπιτυχώς όμως. 
Συγκεκριμένα είχαν γίνει συσκέψεις μεταξύ ανθρώπων της Hermes, της Πολιτικής Αεροπορίας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ), με στόχο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 

Μάλιστα, άνδρες της ΥΑΜ αποσπάστηκαν στον χώρο των αεροδρομίων από τα κλιμάκια της υπηρεσίας στη Λευκωσία και στη Λάρνακα, ούτως ώστε να αυξηθεί το προσωπικό. Ωστόσο, το φαινόμενο δεν έχει καταπολεμηθεί. 

Υπάρχουν συνέπειες…
Έχει διατυπωθεί πολλές φορές η θέση ότι στο μυαλό ενός τουρίστα, αποτυπώνονται οι παραστάσεις από την άφιξη σε μια χώρα και την αναχώρηση… Από τη στιγμή, λοιπόν, που στηριζόμαστε σε τόσο μεγάλο βαθμό στην τουριστική βιομηχανία, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε αυτή την άποψη. Επιβάλλεται να διασφαλίσουμε ότι οι ταξιδιώτες θα φεύγουν από την Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις…

Ρεπορτάζ και επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης & Δήμος Κουγιούντας 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top