ΕΛΛΑΔΑ

«Λυγίσαμε όλοι όταν βρήκαμε το παιδικό κάθισμα» – Τι λέει διασώστρια που βρέθηκε στα Τέμπη - Βίντεο

«Λυγίσαμε όλοι όταν βρήκαμε το παιδικό κάθισμα» – Τι λέει διασώστρια που βρέθηκε στα Τέμπη - Βίντεο

Βίωσαν στιγμές που θα τους μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό, όσοι βρέθηκαν τις πρώτες ώρες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η περιοχή που έγινε η μετωπική σύγκρουση του IC62 με εμπορική αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς Λάρισα μετατράπηκε σε ένα σημείο απόλυτης καταστροφής, με όσους βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή να περιγράφουν ότι μπορούσαν να βιώσουν την απόλυτη καταστροφή που είχε συμβεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

 

«Σαν βομβαρδισμένο τοπίο»
Για όσα βίωσε στα Τέμπη, μίλησε στο Live News η Κατερίνα Γιάσλα, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία σημείωσε πως «οι εικόνες που έχει στο μυαλό της, δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα».

«Φτάσαμε στο σημείο στη 01:00 το βράδυ. Το σημείο ήταν σαν βομβαρδισμένο. Η φωτιά μόλις είχε σβήσει και είχαν ξεκινήσει να βγάζουν τα θύματα. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν είχαν ήδη φύγει από το σημείο», είπε αρχικά.

«Οι εικόνες είναι σκληρές, δεν περιγράφονται με λόγια. Στα μπροστά βαγόνια ήταν τα περισσότερα θύματα και μέσα στο βαγόνι αλλά και έξω αφού είχαν εκτοξευτεί. Εμείς βγάλαμε μόνο θύματα, οι ζωντανοί είχαν ήδη μεταφερθεί. Κάποια από τα κορμιά που βγάλαμε ήταν καμένα και κάποια διαμελισμένα» συμπλήρωσε η κυρία Γιάσλα.

Παράλληλα, η διασώστρια αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν, όταν κλήθηκαν να βγάλουν όσα πράγματα υπήρχαν μέσα στο τρένο.


«Το πιο έντονο ήταν τη δεύτερη μέρα όταν βγάζαμε τα πράγματα μέσα από το τρένο. Τότε, βρήκαμε το κάθισμα ενός μωρού, εκεί λυγίσαμε όλοι. Είναι λυπηρό εν έτη 2023 να ζούμε τέτοιες καταστάσεις. Μπορούσες να καταλάβεις την ηλικία τους από το σώμα τους», κατέληξε.

Πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top