ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γ. Κκίργιας καταγγέλλει τον Δήμ. Παραλιμνίου που απαντά: «Καμία σχέση δεν έχει η Φωτεινή Παπαδοπούλου»

Ο Γ. Κκίργιας καταγγέλλει τον Δήμ. Παραλιμνίου που απαντά: «Καμία σχέση δεν έχει η Φωτεινή Παπαδοπούλου»

Τον Δήμο Παραλιμνίου για αυθαίρετη στάση και επέμβαση στη γη της οικογένειάς του, κατήγγειλε στην ιστοσελίδα μας ο Γιώργος Κκίργιας, αδερφός του Ζουβάνη, ο οποίος την Πέμπτη (30/07) το βράδυ φέρεται να κινδύνευσε από τις ενέργειες χειριστή εκσκαφέα. Ο τελευταίος, όπως καταγγέλθηκε, έριξε χώμα και πέτρες στο αυτοκίνητό του Ζουβάνη Κκίργια προκαλώντας ζημιές.

 

Ο αδερφός του παθόντα δήλωσε στο ThemaOnline: «Το θέμα χρονολογείται από το 1985. Ήθελαν να περάσουν δρόμο από τη γη μας που την αξιοποιούμε γεωργικά. Με αυτή την γη ο πατέρας και η μάνα μου μεγάλωσαν έξι παιδιά. Είχαμε διάφορες διαμάχες, οι οποίες μεταφέρθηκαν και στα δικαστήρια».

Ο κ. Γιώργος Κκίργιας πρόσθεσε: «Τώρα, οι ενέργειες για να περάσουν δρόμο από την γη μας εντατικοποιήθηκαν. Στα σπίτια που επωφελούνται είναι και η οικία της Φωτεινής Παπαδοπούλου. Στις 23 Απριλίου εκδόθηκε δικαστική απόφαση για να ανοίξει ο δρόμος. Όμως η οικογένειά μου εφεσίβαλε την απόφαση. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπήρχε εκκρεμοδικία δεν έπρεπε να κάνει κάτι ο Δήμος». Ο κ. Κκίργιας, καταλήγοντας, αναφέρθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο σημείο το βράδυ της Πέμπτης (30/07): «Χωρίς κανένα διάταγμα εισήλθαν μπουλντόζες στη γη μας, ξερίζωσαν ελαιόδεντρα και χαρουπιές, ενώ πέραν από τις ζημιές στο αυτοκίνητο του αδερφού μου, κατέστρεψαν και μια δεξαμενή με νερό. Οι ζημιές υπολογίζονται πέραν των 20.000 ευρώ».

Η θέση του Δημάρχου

Η θέση του Δημάρχου πολύ διαφορετικά παρουσίασε τα γεγονότα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

«Ο χώρος στον οποίο επενέβη ο Δήμος είναι δημόσιος και εγγεγραμμένος στο κτηματολόγιο. Αποτελεί περιουσία της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα υπήρχε πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δημιουργηθεί δρόμος για να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες 20 οικιών της περιοχής. Δεν μπορούσαμε ούτε να πάρουμε τα σκύβαλά τους, ούτε οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους», μας δήλωσε αρχικά ο κ. Πυρίλλης.

Και πρόσθεσε: «Οι ιδιοκτήτες της γης προσέφυγαν στο Ανώτατο όμως η προσφυγή τους απορρίφθηκε. Ο δικαστής, μάλιστα, στην έκδοση της απόφασης επέπληττε τον Δήμο γιατί είχε επέτρεψε να υφίσταται αυτή η παρανομία».

Όταν ρωτήσαμε τον Δήμαρχο για τις υπόνοιες που αφήνονται και σύμφωνα με τις οποίες η ευαισθητοποίηση του Δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι κατοικεί η οικογένεια του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν κατηγορηματικός: «Καμία ανάμιξη δεν είχε η οικογένεια του κ. Παπαδόπουλου στην ιστορία. Ούτε και η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου. Ξέρουν όλοι τι άνθρωπος είμαι και ότι αντιμετωπίζω όλο τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο».

Ο κ. Πυρίλλης, συνέχισε λέγοντας: «Δώσαμε στην οικογένεια την ευκαιρία να συμμορφωθεί έγκαιρα. Έγινε απόπειρα πριν από δυο χρόνια να γίνει το ίδιο και να ανοίξει δρόμος, αλλά επειδή υπήρχε προσφυγή από μέρους τους στο Ανώτατο, έκρινα ότι έπρεπε να περιμένω και να τους σεβαστώ.

 Μετά την έκδοση της απόφασης του Ανώτατου, τους στείλαμε δυο επιστολές και δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Έτσι ο Δήμος προχώρησε με πλήρη νομιμότητα και επιτέλεσε το έργο του (σ.σ. την Πέμπτη 30/07)».

Ζητήσαμε τοποθέτηση από τον Δήμαρχο για τις ζημιές που προκάλεσε ο εκσκαφέας στο όχημα του κ. Ζουβάνη Κκίργιου: Για το αυτοκίνητο δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Είναι διαφορά μεταξύ εργολάβου και του συγκεκριμένου ανθρώπου».

Διαβάστε επίσης: Χειριστής εκσκαφέα έριξε χώμα και πέτρες πάνω στο όχημα ιδιοκτήτη γης στον Πρωταρά (pics&vid) 

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top