Ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στις συναντήσεις μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας με Έλληνες ομολόγους τους

Ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στις συναντήσεις μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας με Έλληνες ομολόγους τους

Συναντήσεις με τους Έλληνες ομολόγους τους αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, τα οποία συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι Κύπριοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους Έλληνες ομολόγους τους, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Χριστοδουλίδη, με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους αναμένεται να συναντηθούν με τον Έλληνα Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και εν συνεχεία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή του Γραφείου Έλληνα Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο.

Οι συναντήσεις, οι οποίες κρίνονται ως πολύ ουσιαστικές από την κυπριακή πλευρά, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Προεδρία, θα αφορούν στην άντληση καλών πρακτικών από τη σύσταση του επιτελικού κράτους στην Ελλάδα, έργο με το οποίο θα είναι επιφορτισμένη η Υφυπουργός παρά των Προέδρω Ειρήνη Πική, όπως αναφέρουν πηγές στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι συναντήσεις στοχεύουν στην ανταλλαγή εμπειριών για τη σύσταση του μηχανισμού του επιτελικού κράτους στην Ελλάδα, τις μεθόδους υλοποίησής τους αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος θα συναντηθεί με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ακόμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης θα συναντηθεί με τον Έλληνα Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE