ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στις συναντήσεις μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας με Έλληνες ομολόγους τους

Ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στις συναντήσεις μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας με Έλληνες ομολόγους τους

Συναντήσεις με τους Έλληνες ομολόγους τους αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, τα οποία συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι Κύπριοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους Έλληνες ομολόγους τους, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Χριστοδουλίδη, με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους αναμένεται να συναντηθούν με τον Έλληνα Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και εν συνεχεία με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή του Γραφείου Έλληνα Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο.

Οι συναντήσεις, οι οποίες κρίνονται ως πολύ ουσιαστικές από την κυπριακή πλευρά, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Προεδρία, θα αφορούν στην άντληση καλών πρακτικών από τη σύσταση του επιτελικού κράτους στην Ελλάδα, έργο με το οποίο θα είναι επιφορτισμένη η Υφυπουργός παρά των Προέδρω Ειρήνη Πική, όπως αναφέρουν πηγές στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι συναντήσεις στοχεύουν στην ανταλλαγή εμπειριών για τη σύσταση του μηχανισμού του επιτελικού κράτους στην Ελλάδα, τις μεθόδους υλοποίησής τους αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος θα συναντηθεί με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ακόμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης θα συναντηθεί με τον Έλληνα Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top