ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέο εμβόλιο για ενισχυτική δόση - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέο εμβόλιο για ενισχυτική δόση - Όλες οι πληροφορίες

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της ανοσίας του πληθυσμού έναντι της νόσου COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησε τις νέες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της Νόσου COVID-19, εισηγήθηκε τη χρήση του εμβολίου VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur ως ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια τεχνολογίας mRNA ή με εμβόλια αδενοϊικού φορέα έναντι της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, πρέπει να υπάρχει μεσοδιάστημα 4 μηνών μετά από προηγούμενο εμβολιασμό. Τονίζεται ότι το εν λόγω εμβόλιο βοηθά στην ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων και την πρόληψη της COVID-19 που προκαλείται από τον SARS-CoV-5.

Η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 είναι προαιρετική.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Στον Πίνακα 1 υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Σημειώνεται τέλος πως για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top