ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ για κατάχρηση ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης: «Λαμβάνονταν μέτρα χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας»

ΥΠΕΣ για κατάχρηση ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης: «Λαμβάνονταν μέτρα χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας»

Ενέργειες και μέτρα λαμβάνονταν από προηγουμένως, χωρίς αυτά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρει το Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με την κατάχρηση στο σύστημα διευθέτησης ραντεβού του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος με τίτλο «Γνώριζε και έκλεινε τα μάτια ο Νουρής», το οποίο φέρει τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή να γνώριζε για την κατάχρηση που συνέβαινε στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης σχετικά με το θέμα των ραντεβού από ατζέντηδες, με τον ίδιο να «έκλεινε τα μάτια».

«Από τον Δεκέμβριο του 2021, με οδηγία του πρώην Υπουργού ξεκίνησε προσπάθεια πάταξης του φαινομένου με την ενημέρωση και εμπλοκή και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας (ΥΑΜ)» προστίθεται.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, η ΥΑΜ, ανταποκρινόμενη διαβίβασε στις 11 Απριλίου 2022 στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης εισηγήσεις για επίλυση του προβλήματος, διατυπώνοντας ταυτόχρονα και δυστοκία υλοποίησης συγκεκριμένων ενεργειών εξαιτίας της αναγκαιότητας εξυπηρέτησης των χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων που έφτασαν στη χώρα μας το ίδιο διάστημα, αλλά και της υποστελέχωσης που αντιμετώπιζαν τα Επαρχιακά κλιμάκια της ΥΑΜ.

Αναφέρεται ακόμη ότι το Τμήμα Μετανάστευσης με σειρά επιστολών του μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2022 προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, παρέθεσε αριθμό εναλλακτικών επιλογών και εισηγήσεων για τερματισμό του φαινομένου, οι οποίες αξιολογήθηκαν.

«Σχετικά ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρονικού συστήματος να προβεί στην εισαγωγή ασφαλιστικών δικλείδων, κάτι όμως που τελικά δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα» συμπληρώνεται.

Σημειώνεται ότι, από την ημέρα που παρατηρήθηκαν τα φαινόμενα της κατάχρησης, έγιναν προσπάθειες ανατροπής του φαινομένου, δίνοντας πίστωση χρόνου για λήψη διορθωτικών ενεργειών «καθότι αφορούσε σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία ίσχυσε στο πλαίσιο της μετάβασης στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού».

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νυν Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατόπιν και της ενημέρωσης που έλαβε από το αρμόδιο Τμήμα, έδωσε οδηγία για τερματισμό, εν τέλει, της λειτουργίας του ηλεκτρονικού αυτού συστήματος, λέει η ανακοίνωση, καθώς «στόχος ήταν ο τερματισμός των φαινομένων κατάχρησης, ενώ ύψιστη προτεραιότητα η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού».

Τέλος σημειώνεται ότι το νέο σύστημα εξυπηρέτησης του κοινού που εφαρμόζεται από το αρμόδιο Τμήμα περιλαμβάνει τόσο τη διευθέτηση ραντεβού, ανάλογα με την κατηγορία αδειών, όσο και την εξυπηρέτηση χωρίς ραντεβού, κατά σειρά προτεραιότητας.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top