ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν οι επαφές Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό – Συναντήθηκε με Ούρσουλα και Μισέλ

Άρχισαν οι επαφές Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό – Συναντήθηκε με Ούρσουλα και Μισέλ

Άρχισαν γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης (22/3) οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Βρυξέλλες, με στόχο την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ επίσης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

 

Αργότερα σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί και με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το πρόγραμμα επαφών του, αύριο Πέμπτη (23/3), στις 10.00 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ulf Kristersson, και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Την Παρασκευή (24/3), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σιολτς, στο περιθώριο της Συνόδου.

Σημειώνεται πως, πριν την έναρξη του κύκλου των σημαντικών επαφών του στη βελγική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τα μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στην Ε.Ε για προετοιμασία του για την αυριανή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top